Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Καταχωρίσθηκε η υπόθεση του υποψήφιου βουλευτή
Λάρνακα: Καταχωρίσθηκε η υπόθεση του υποψήφιου βουλευτή

Λάρνακα: Καταχωρίσθηκε η υπόθεση του υποψήφιου βουλευτή

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στις 18 Μαϊου θα παρουσιαστεί τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο υποψήφιος βουλευτής Λάρνακας, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό. Η υπόθεσή του καταχωρίσθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και ορίστηκε στις 18 Μαῒου (αφού του επιδοθεί η κλήση), ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να γίνει από την δικαστή Δόνα Κωνσταντίνου η διαδικασία παραπομπής του σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο υποψήφιος βουλευτής αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες που αφορούν απαγωγή προσώπου και βιασμό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν την 1η Ιανουαρίου 2011, στη Λάρνακα. Στις 18 Μαϊου ο κατηγορούμενος δεν θ’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Θ’ απαντήσει στις κατηγορίες όταν θα κατηγορηθεί εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, την νέα ημερομηνία που θα οριστεί η υπόθεση.

Η Νομική Υπηρεσία, αφού μελέτησε το σύνολο του μαρτυρικού υλικού, άναψε το πράσινο φως στην Αστυνομία για να καταχωρίσει στο δικαστήριο την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία αφορά καταγγελία γυναίκας για κατ’ ισχυρισμό απαγωγή και βιασμό της. Η παραπονούμενη στην παρούσα υπόθεση ανακοίνωσε επώνυμα ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο υποψήφιο βουλευτή από μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ακολούθως, την διερεύνηση της καταγγελίας ανέλαβε το ειδικό κλιμάκιο που συστάθηκε για τον χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων.

Στην ανάρτησή της στο facebook η παραπονούμενη ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία προεκλογική σκοπιμότητα γύρω από την καταγγελία της και ότι το κόμμα με το οποίο κατέρχεται ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν έχει καμία ευθύνη.

Η υπόθεση με κατηγορούμενο τον υποψήφιο βουλευτή είναι η 15η που καταχωρείται στο δικαστήριο τους τελευταίους μήνες και αφορά βιασμούς ή σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών ή ανδρών, έπειτα από την πρώτη καταγγελία που έγινε από την αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Ήδη, η υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για βιασμό γυναίκας πριν από μια δεκαετία, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και είναι ορισμένη στις 19 Μαῒου ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Send this to a friend