Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απολυμαίνεται η Λάρνακα
Απολυμαίνεται η Λάρνακα

Απολυμαίνεται η Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Υπό το βάρος των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοιού που καταγράφονται στην πόλη τις τελευταίες μέρες, ο Δήμος Λάρνακας ξεκίνησε εντατικό πρόγραμμα απολυμάνσεων σε διάφορα σημεία αναφοράς, σε δημόσια κτήρια και σε κοινόχρηστους χώρους.

Το γεγονός ότι η Λάρνακα παραμένει πρώτη σε ποσοστό θετικότητας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, προβληματίζει έντονα τις δημοτικές αρχές, οι οποίες έχουν καταρτιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα απολυμάνσεων σε χώρους που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από το κοινό παρά τα απαγορευτικά διατάγματα, όπως είναι οι δημόσιες τουαλέτες, οι δημόσιοι χώροι άθλησης, οι στάσεις των λεωφορείων και γενικά οι χώροι που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι το πλάνο απολυμάνσεων του δήμου περιλαμβάνει, επίσης, δημόσια κτήρια, πλατείες και παιδότοπους, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έναντι της πανδημίας, ενώ επί ποδός βρίσκονται τροχονόμοι κι επιθεωρητές.

Ο κ.Βύρας είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί και άλλα σημεία για σκοπούς απολύμανσης, τονίζοντας πως το πρόγραμμα απολυμάνσεων δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα κι ενόσω υπάρχει ακόμα η πανδημία και ο αυξημένος αριθμός θετικών κρουσμάτων. «Κάθε τμήμα του δήμου έχει τις δικές του αρμοδιότητες.

Η μεγαλύτερη ευθύνη, όμως, πέφτει στους ώμους του Τμήματος Υγειονομείου, που έχει την ευθύνη όχι μόνο των απολυμάνσεων, αλλά και των ελέγχων σε διάφορα υποστατικά για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Από την πρώτη στιγμή καλύψαμε κενά του κεντρικού κράτους και αναδείξαμε τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση σε τέτοιου είδους ζητήματα», επισήμανε ο Δήμαρχος Λάρνακας.

Παράλληλα, ο Α. Βύρας ανέφερε ότι η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί κι εφαρμόζει τα μέτρα, παρόλο που υπάρχουν οι μικρές εξαιρέσεις, με αποτέλεσμα κάποιες καταγγελίες κι εξώδικα να είναι αναπόφευκτα.

Ο δήμαρχος της Λάρνακας υπενθύμισε ότι η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δυστυχώς απέμειναν χωρίς πολλά περιθώρια αντοχών. Γι’ αυτό και τόνισε την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων αυτών από το κράτος.

Send this to a friend