Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Το Περιβάλλον είναι ο οικοδεσπότης μας σε αυτή τη γη. Ας το σεβαστούμε
Το Περιβάλλον είναι ο οικοδεσπότης μας σε αυτή τη γη. Ας το σεβαστούμε

Το Περιβάλλον είναι ο οικοδεσπότης μας σε αυτή τη γη. Ας το σεβαστούμε

Γράφει η Άννα Κοσμά

Για να αποκτήσουμε μια βιώσιμη οικονομία και μια ισότιμη κοινωνία θα πρέπει να έχουμε ένα υγιές και καθαρό Περιβάλλον. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και πρωτοφανείς και απειλούν την ευημερία μας. Ας μην το επιτρέψουμε άλλο.Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συναντάμε γύρω μας είναι πολλά και σοβαρά και κυρίως δημιουργούνται λόγω της δικής μας δραστηριότητας. Είναι χρέος μας να προστατέψουμε το περιβάλλον και να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο και ομορφότερο μέλλον. Μόνο με συλλογική προσπάθεια και την συμμετοχή όλων μας θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας και την καθαρότητα του περιβάλλοντος.Αν υιοθετήσουμε καλές πρακτικές και τις τοποθετήσουμε στην καθημερινότητά μας θα έρθουμε πιο κοντά στη νοοτροπία προστασίας του περιβάλλοντος που θα έπρεπε να έχουμε όλοι. Δεν βοηθάμε μόνο τον εαυτό μας αλλά βοηθάμε και τις επόμενες γενιές που θα πρέπει να μεγαλώσουν με καλύτερη οικολογική συνείδηση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους θα πρέπει να έχουμε καθαρό το περιβάλλον μας. Ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ότι ένα μολυσμένο περιβάλλον είναι ένα θανάσιμο περιβάλλον, σύμφωνα με τους επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Κάθε χρόνο, σχεδόν 12,6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως ο αέρας, το νερό ή η ρύπανση του εδάφους και την κλιματική αλλαγή. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό ενός στους τέσσερις θανάτους παγκοσμίως.

Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, η διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην υγεία, τροφοδοτούν όχι μόνο τις πολιτικές ατζέντες, αλλά και των φορέων που εμπλέκονται στους τομείς του περιβάλλοντος και της υγείας, με στόχο την αποφυγή των δυσμενών εξελίξεων που έπονται της κλιματικής αλλαγής, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της μείωσης της βιοποικιλότητας, της ρύπανσης του νερού και του εδάφους, της λειψυδρίας και της αποψίλωσης των δασών. Εξελίξεις με ραγδαία ταχύτητα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλου του κόσμου για την προσπάθεια εξαγωγής λύσεων με την συνεργασία της επιστήμης, της τεχνολογίας και των πολιτικών θεσμών.

Κάθε προεκλογική καμπάνια απαιτούσε χρήση επικοινωνιακών κι ενημερωτικών εργαλείων και ανάμεσά τους πολλά έντυπα. Η ποσότητα του χαρτιού που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά μεγάλη και έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια που κάνουμε όλοι για το περιβάλλον μας. Και επειδή η περιβαλλοντική συνείδηση εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι προτεραιότητά μου, σαν υποψήφια βουλεύτρια δεν θα στείλω επιστολές και φυλλάδια στους πολίτες αλλά θα αρκεστώ στην διαδικτυακή επικοινωνία και, όπου και όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν, στις δια ζώσης συναντήσεις.

Με σχετική εκπαίδευση, ενημέρωση, συνεργασίες και συμμετοχή θα δώσουμε ένα καλύτερο πλανήτη στις μελλοντικές γενιές. Το Περιβάλλον μας χρειάζεται και είναι χρέος μας να το διατηρήσουμε υγιή και καθαρό.

Υποψήφια Βουλεύτρια Δημοκρατικού Συναγερμού Επαρχία Λάρνακας

Στέλεχος Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου

Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Facebook: Άννα Κοσμά

Website: www.annakosma.com

Send this to a friend