Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πώς να κρατήσετε φρέσκα τα λουλούδια σας για περισσότερο χρόνο
Πώς να κρατήσετε φρέσκα τα λουλούδια σας για περισσότερο χρόνο

Πώς να κρατήσετε φρέσκα τα λουλούδια σας για περισσότερο χρόνο

Τα λουλούδια χαρίζουν ομορφιά και φρεσκάδα σε κάθε μέρος και φυσικά την άνοιξη έχουν τιμητική τους και στο σπίτι μας.

Αν ψάχνεις τρόπους για να διατηρηθούν όσο περισσότερο γίνεται, όμορφα και φρέσκα εμείς σου δίνουμε τις κατάλληλες συμβουλές.

Το να τους αλλάζεις νερό συχνά, δεν είναι τελικά και τόσο αποδοτικό. Δοκίμασε λοιπόν μια… λεμονάδα με ανθρακικό.

Ένα ποτήρι στο νερό που υπάρχει στο βάζο και η φρεσκάδα τους θα διαρκέσει περισσότερο.

Μπορείς επίσης να σπάσεις μια ασπιρίνη και να ρίξεις τα τρίμματά της μέσα στο βάζο με το νερό. Φρόντισε να αλλάζεις το νερό κάθε δύο με τρεις μέρες.

Θα μπορούσες επίσης να ρίξεις στο βάζο ένα νόμισμα. Ο χαλκός βοηθάει τα λουλούδια να διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα. Ένα χάλκινο νόμισμα λοιπόν, συν έναν κύβο ζάχαρης και το αγαπημένο σου μπουκέτο θα διαρκέσει περισσότερο.

Τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη συν δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι θα γλυκάνει τα άνθη σου και θα αντέξουν περισσότερο. Ρίχνεις το μείγμα στο νερό που υπάρχει στο βάζο.

Η ζάχαρη τρέφει τα φυτά, το ξύδι καθυστερεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και τα λουλούδια σου διατηρούν τη ζωντάνια τους περισσότερο.

Αν θέλεις να γυαλίζουν τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχεις παρά να βάλεις σε έναν ψεκαστήρα ενάμισι λίτρο νερού, 30 γραμμάρια μαγειρικής σόδας και μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι. Ανακινείς και ψεκάζεις τα φύλλα.

Πηγή: in.gr

 

Send this to a friend