Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οδικές εργασίες στους δρόμους της Κύπρου – Ποια σημεία θα κλείσουν;
Οδικές εργασίες στους δρόμους της Κύπρου – Ποια σημεία θα κλείσουν;

Οδικές εργασίες στους δρόμους της Κύπρου – Ποια σημεία θα κλείσουν;

Οδικές εργασίες πραγματοποιούνται σήμερα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου σε όλες τις πόλεις.

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλίμνι, την περίοδο 04/5/2021 – 31/5/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:30, θα διεξάγονται εργασίες κλαδέματος δέντρων στο έρεισμα του δρόμου, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 300μ. περίπου, και από τις δύο κατευθύνσεις, από τον κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας-Παραλιμνίου, την περίοδο 02/04/2021 – 30/04/2021, μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:30, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται εργασίες κλαδέματος των δέντρων από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου από τον κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και από τις δύο κατευθύνσεις εναλλάξ, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 300μ. ανά φορά.

Επίσης, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού, την περίοδο 07/05/2021 – 27/05/2021, από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 15:00, θα διεξάγονται εργασίες αποκατάστασης του πρανούς σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το πλάτος του ερείσματος θα καταληφθεί για μήκος 100μ. στην κατεύθυνση από Ριζοελιά προς κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού και θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα σήματα τροχαίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, την Πέμπτη 06 Μαΐου 2021 από τις 09:00 μέχρι τις 13:00, σε τμήματα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, από τον Κυκλικό Κόμβο Κονιών μέχρι και την Πέτρα του Ρωμιού, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης οδικού φωτισμού από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα είναι κλειστές οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, τη Δευτέρα 10/05/2021 μέχρι την Παρασκευή 14/05/2021, από τις 08:00 μέχρι τις 15:00, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω διεξαγωγής εργασιών καθαρισμού στα ερείσματα.

Σε τμήματα στους αυτοκινητοδρόμους Λευκωσίας-Λεμεσού, Λευκωσίας–Λάρνακας και Λευκωσίας–Κοκκινοτριμιθιάς, από τη Δευτέρα 18/01/2021 μέχρι το τέλος Μαΐου 2021, από τις 8:00 το βράδυ της κάθε μέρας μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών τμήματα των αυτοκινητοδρόμων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα, όπου η κυκλοφορία θα είναι αμφίδρομη.

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Γερμασόγειας, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου. Την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 19 Ιουλίου 2021, τμήμα της οδού Ψαρών, στη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ισαβέλλας και παραπλήσιους δρόμους. Παράλληλα, την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 26 Μαΐου 2021, τμήμα της οδού Τηλλυρίας, από τη συμβολή της με την οδό Πάρου μέχρι την οδό Απολλωνίας και τμήμα της οδού Απολλωνίας μέχρι την οδό Δαιδάλου θα είναι κλειστά για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ποταμιάς και παραπλήσιους δρόμους.

Στην πόλη Λευκωσίας, από τις 27/02/2021 και για διάρκεια τριών μηνών, τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφόρου Μακαρίου, με την οδό Εθνικής Φρουράς, παρά το ξενοδοχείο Landmark (πρώην Χίλτον), μετακινούνται νοτιότερα κατά 15 μέτρα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στην οδό Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, η σύνδεση μεταξύ λεωφόρου Μακαρίου και λεωφόρου Καλλιπόλεως θα διενεργείται εξολοκλήρου μέσω της προσωρινής παράκαμψης της οδού Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι, για οχήματα που κινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, η διέλευση προς την οδό Χαλκοκονδύλη θα πρέπει να γίνεται διαμέσου της οδού Φιλήμονος, ενώ η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Εθνικής Φρουράς θα διεξάγεται κανονικά.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τη Δευτέρα 19/4/21 και για περίοδο 6 μηνών, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 17:00, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε δρόμους διάφορων περιοχών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η μία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200 μέτρων περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην άλλην λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης “STOP & GO”.

Στην Αραδίππου, την περίοδο 2/4/2021 – 30/4/2021, μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, σε τμήματα των λεωφόρων Ελευθερίας, Αυστραλίας, Ακροπόλεως, Γρίβα Διγενή και Σπύρου Κυπριανού, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων, από τον Δήμο Αραδίππου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη της νησίδας λωρίδα κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 100-200μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 06/04/2021 – 25/05/2021, μεταξύ των ωρών 7:00π.μ. και 4:00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του παλιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη «Δεξαμενή Σταυροβουνίου» μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 1200 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/4/2021 – 23/10/2021, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί, εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.

Επίσης, στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας, στη μία λωρίδα με κατεύθυνση προς Λάρνακα, από την έξοδο του Ψεματισμένου μέχρι την έξοδο για Χοιροκιτία, την περίοδο 29/04/2021 – 6/5/2021, από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα, καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών του Πάσχα, θα διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου, θα κλείνει τμηματικά (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

 

Send this to a friend