Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου και Γονείς Μέσης Εκπαίδευση
Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου και Γονείς Μέσης Εκπαίδευση

Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου και Γονείς Μέσης Εκπαίδευση

Νέα προοπτική για περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη γόνιμης συνεργασίας προς όφελος των παιδιών και της παιδείας του τόπου Με σκοπό την προαγωγή και αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των γονέων της Κύπρου, καθώς και την αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης («Συνομοσπονδία)», υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και εκ μέρους της Συνομοσπονδίας ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Χαράλαμπος Διονυσίου.

Το Μνημόνιο προνοεί, μεταξύ άλλων τη συνεργασία μεταξύ της Συνομοσπονδίας και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου για διεξαγωγή ερευνών για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και μεταξύ της Συνομοσπονδίας και του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων του Τμήματος. Προνοεί, επίσης, τη συνεργασία μεταξύ των Μερών στο πλαίσιο συμβουλευτικών υπηρεσιών, παροχή εμπειρογνωμοσύνης και διεξαγωγή μελετών, καθώς και την εκπόνηση διατριβών από προπτυχιακούς/ές ή/και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου σε θέματα που ενδιαφέρουν τη Συνομοσπονδία.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, εκφράζει τις ευχαριστίες προς την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για την εμπιστοσύνη προς το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τη στενή συνεργασία στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Έρευνας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης της ήδη γόνιμης συνεργασίας με τους Οργανωμένους Γονείς Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, με τη βεβαιότητα ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά προς όφελος των παιδιών, της παιδείας και της κοινωνίας του τόπου γενικότερα.

Send this to a friend