Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας – Τι μας δήλωσε ο υπεύθυνος του Κ. Παντοπωλείου
Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας – Τι μας δήλωσε ο υπεύθυνος του Κ. Παντοπωλείου

Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας – Τι μας δήλωσε ο υπεύθυνος του Κ. Παντοπωλείου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η κρίση του κορωνοιού ανάγκασε δεκάδες οικογένειες ανέργων ν’ αποταθούν, τον τελευταίο χρόνο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας. Η αύξηση στην εξυπηρέτηση απόρων οικογενειών από τον Μάρτιο του 2020, δηλαδή πριν από το πρώτο lockdown, μέχρι σήμερα ήταν κατακόρυφη.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίσαμε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας, πριν από τις 15 Μαρτίου 2020 εξυπηρετούνταν μονάχα 28 δικαιούχες, εγκεκριμένες οικογένειες. Από τότε, όμως, και μέχρι την 30η Ιουνίου 2020, το κοινωνικό παντοπωλείο μετατράπηκε ουσιαστικά… σε «ανοικτό μαγαζί», εξυπηρετώντας εκατοντάδες οικογένειες που ξαφνικά έμειναν χωρίς εργασία και εισοδήματα ελέω πανδημίας.

Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας Γιώργος Γερασίμου δήλωσε στο LarnakaOnline ότι εξαιτίας του πρώτου lockdown που εφαρμόστηκε την άνοιξη του 2020, το παντοπωλείο εξυπηρετούσε 100 οικογένειες κάθε Τετάρτη και άλλες 100 κάθε Παρασκευή, συν τις δικαιούχες, εγκεκριμένες οικογένειες που εξυπηρετούνταν από το παντοπωλείο πριν από την πανδημία.

Ο κ.Γερασίμου σημείωσε ότι από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και σήμερα, λόγω της κρίσης του κορωνοιού, το κοινωνικό παντοπωλείο εξυπηρετεί 80 εγκεκριμένες οικογένειες, σε σύγκριση με 28 που εξυπηρετούσε πριν τον κορωνοϊό.

«Συνεχώς καταφθάνουν νέες αιτήσεις για έγκριση οικογενειών ώστε να λαμβάνουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο και θεωρείται βέβαιο ότι τις προσεχείς μέρες, λόγω και των εορτών του Πάσχα, ο αριθμός των 80 εγκεκριμένων οικογενειών θ’ αυξηθεί, αφού θα υπάρξουν και οι έκτακτες περιπτώσεις απόρων», ανέφερε ο κ.Γερασίμου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας συμπλήρωσε οκτώ χρόνια λειτουργίας τέλη περασμένου Μαρτίου. Ξεκίνησε να προσφέρει τρόφιμα σε άπορες οικογένειες τέλη Μαρτίου 2013, όταν ξέσπασε η κρίση των τραπεζών.

Το ρεκόρ εξυπηρέτησης καταγράφηκε τον Μάιο του 2014, όταν συνολικά 465 οικογένειες κατέφυγαν για τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης. Στη συνέχεια, ωστόσο, με την εισαγωγή του Ε.Ε.Ε., την διαμονή πολλών φοιτητών στο εξωτερικό και την επιστροφή πολλών αλλοδαπών στις χώρες τους, ο αριθμός των εγκεκριμένων οικογενειών μειώθηκε, φθάνοντας τον Αύγουστο του 2019 στις 50. Η κρίση του κορωνοιού, όμως, διαφοροποίησε τα δεδομένα.

Το φετινό πασχαλινό καλάθι για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας θα δοθεί αύριο Μεγάλη Παρασκευή (30/4). Θα διανεμηθούν 26 διαφορετικά τρόφιμα.

Send this to a friend