Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ανακοινωνόνται τα σχολεία που επικράτησαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021»
Ανακοινωνόνται τα σχολεία που επικράτησαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021»

Ανακοινωνόνται τα σχολεία που επικράτησαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021»

Έφθασε η ώρα που περίμεναν τα διαγωνιζόμενα σχολεία, για να κοινοποιήσουν στην ευρύτερη κοινότητα τα ραδιοφωνικά μηνύματα και τα τραγούδια τους μιας και άρχισε η ψηφοφορία ακροατών για τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021».

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι ο φετινός διαγωνισμός με τίτλο «Από το Εγώ στο Εμείς» προσκάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες «να εκφραστούν ραδιοφωνικά και καλλιτεχνικά και να αναδείξουν ιστορίες, συναισθήματα και σκέψεις γύρω από την ευρύτερη έννοια και τις εκφράσεις της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας».

Τους κάλεσε, επίσης, «να παραμερίσουν το Εγώ και να ανακαλύψουν τη σημασία του Εμείς, συμμετέχοντας στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν όλη τη σχολική χρονιά, πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες αγκάλιασαν τον διαγωνισμό, δημιουργώντας ευφάνταστα τραγούδια και ραδιοφωνικά μηνύματα, τα οποία θα εμπνεύσουν και θα συγκινήσουν τους ακροατές».

Συγκεκριμένα στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 227 συμμετοχές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Νυχτερινά και Ειδικά σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Ομογένειας, με τις 58 συμμετοχές να έχουν υποβληθεί από σχολεία της Κύπρου.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών του διαγωνισμού έγινε βάσει κριτηρίων, συνυπολογίζοντας για το τελικό αποτέλεσμα τις βαθμολογίες των συμμετεχόντων σχολείων και των Κριτικών Επιτροπών.

Σημειώνεται ότι «τα σχολεία και οι Κριτικές Επιτροπές, οι οποίες στελεχώνονται από επαγγελματίες στον χώρο της ραδιοφωνικής και μουσικής παραγωγής, παιδαγωγούς, δημοσιογράφους και επιστήμονες στο αντικείμενο που διαπραγματεύεται ο διαγωνισμός, αξιολόγησαν τις συμμετοχές, ώστε να αναδειχθούν μέχρι και τρία βραβεία ανά ηλικιακή ομάδα και κατηγορία συμμετοχής».

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για τα πρώτα βραβεία και χωρίς να αποκαλύπτεται η σειρά κατάταξης, θα ανακοινωθούν την Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, στην ραδιοφωνική εκπομπή “Κάν’ το ν’ ακουστεί στον αέρα”, από τις 8μμ μέχρι τις 10μμ, στις ραδιοφωνικές συχνότητες του http://europeanschoolradio.eu.

Τα σχολεία που θα ακούσουν το όνομά τους και τον τίτλο της συμμετοχής τους θα ετοιμαστούν για την Τελετή Βράβευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος τηλεοπτικά στην ΕΡΤ3.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί και Βραβείο Ακροατών. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απονομή του Βραβείου Ακροατών, θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου 2021. Οι ακροατές έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν και να ψηφίσουν τις συμμετοχές στη διαδικτυακή σελίδα, http://contest.europeanschoolradio.eu/vote/.

Κάθε ακροατής μπορεί να δώσει την “καρδιά” – ψήφο του σε όσες συμμετοχές του αρέσουν.  Μια συμμετοχή από κάθε κατηγορία, Ραδιοφωνικό Μήνυμα και Τραγούδι, που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσουν το Βραβείο Ακροατών.

Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά και έχει γίνει πλέον ένας επιτυχημένος θεσμός στη σχολική εκπαίδευση, διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την επιστημονική εταιρεία European School Radio, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα, http://contest.europeanschoolradio.eu

Send this to a friend