Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα αγάλματα «μιλούν» στη Λάρνακα
Τα αγάλματα «μιλούν» στη Λάρνακα

Τα αγάλματα «μιλούν» στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επεκτείνεται η αξιόλογη πρωτοβουλία της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με την ονομασία Larnaka Story Telling Statues.

Μια πρωτοβουλία που πρόσφατα βραβεύτηκε για την καινοτόμο τεχνολογία της, η οποία κάνει τα αγάλματα να «διηγούνται» την ιστορία τους στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του προγράμματος, θα συμπεριληφθούν νέα αγάλματα, εκκλησίες και μουσειακοί χώροι που αποτελούν σημεία αναφοράς.

Συγκεκριμένα, η δράση αυτή θα επεκταθεί στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στο μνημείο της αδελφής Σοφή Σιαμπόν, στην πλατεία Παρίδη, μπροστά από την Μονή Αγίου Ιωσήφ (Καλογριές), καθώς και στα δύο γλυπτά που βρίσκονται στον δημοτικό κήπο, του ποιητή Τεύκρου Ανθία και το Σάλπισμα της Ειρήνης. Επίσης, το Larnaka Story Telling Statues θα εφαρμοστεί στο άγαλμα του Μακαρίου του Γ΄, που βρίσκεται στην πλατεία Ακροπόλεως, στο άγαλμα της Καλλιπάτειρας, στα Περβόλια, και στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου με αφήγηση του Βυζαντινού αυτοκράτορα Λέοντα του Σοφού, ο οποίος έκτισε τον ναό τον 9 αιώνα μ.χ.

Το υπό αναφορά πρόγραμμα επεκτείνεται και σε δύο μουσεία της Λάρνακας, στο Μουσείο Πιερίδη, την πλούσια ιστορία του οποίου θα διηγείται ένα εκ των εκθεμάτων του και συγκεκριμένα το Σταυρόσχημο Ειδώλιο και στο Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή, την ιστορία του οποίου θα διηγείται το αγαλματίδιο του Ιπποκράτη.

Όπως πληροφορούμαστε, η Β΄ φάση του προγράμματος Larnaca Story Telling Statues θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούνιο. Υπενθυμίζουμε, ότι η πρωτοβουλία αυτή εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τα αγάλματα του Φιλόσοφου Ζήνωνα, στην πλατεία Ευρώπης, του Στρατηγού Κίμωνα, στις Φοινικούδες, του γιατρού Απολλώνειου του Κιτιέα, στην πλατεία Ακροπόλεως, του ζωγράφου Μιχαήλ Κάσιαλου, στο κέντρο της πόλης, και του Λέοντα της Βενετίας, παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο.

Η δράση Larnaka Story Telling Statues αποτελεί πρωτοβουλία της τοπικής εταιρείας τουρισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και υλοποιείται με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Λάρνακας.

Send this to a friend