Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σύλληψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας: 43χρονος έκανε αγορές με πλαστά χρήματα
Σύλληψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας: 43χρονος έκανε αγορές με πλαστά χρήματα

Σύλληψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας: 43χρονος έκανε αγορές με πλαστά χρήματα

Άνδρας ηλικίας 43 ετών συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής, κυκλοφορίας και κατασκευής παραχαραγμένου νομίσματος.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι στις 6 Απριλίου, 2021 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από υπάλληλο καταστήματος  στη Λευκωσία, ότι στις 31/03/21 άγνωστο πρόσωπο χρησιμοποίησε δύο παραχαραγμένα (πλαστά) χαρτονομίσματα των 500 ευρώ για αγορές.

Τα χαρτονομίσματα παραλήφθηκαν για εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά.

Από περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν από την αστυνομία εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 43χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου είχε σκοπό να αναχωρήσει για χώρα του εξωτερικού μαζί με τον 16χρονο γιο του.

Στην κατοχή του 43χρονου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 12.380 ευρώ ενώ στην κατοχή του 16χρονου εντοπίστηκαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και των 1.415 τουρκικών λιρών.

Ο άνδρας συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ ο 16χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και αφέθηκε ελεύθερος.

Από προκαταρκτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι τα 14 από τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 43χρονος, είναι πλαστά.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Send this to a friend