Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Μία σχεδόν άγνωστη ομορφιά του νησιού μας που αξίζει να επισκεφτείς
Μία σχεδόν άγνωστη ομορφιά του νησιού μας που αξίζει να επισκεφτείς

Μία σχεδόν άγνωστη ομορφιά του νησιού μας που αξίζει να επισκεφτείς

Στα νοτιοδυτικά της Γεροσκήπου, υπάρχει ένα μέρος που ελάχιστοι τον γνωρίζουν και πραγματικά είναι από τα πιο ξεχωριστά στοιχεία του νησιού μας, που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ιστορική και θρησκευτική ιστορία του τόπου μας.

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα σπηλαίων και αρχαίων λαξευτών και υπόσκαφων τάφων σε βραχώδες υψίπεδο, στα νοτιοδυτικά της Γεροσκήπου, που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν ως ασκητήρια κατά τη Χριστιανική εποχή. Κάποια, μάλιστα, από τα σπήλαια αυτά έχουν μετατραπεί στις μέρες μας σε προσκυνητάρια.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου Γεροσκήπου, πάνω από το βραχώδες ύψωμα υπάρχει μέρος λαξευμένου ελαιοπιεστηρίου της Ρωμαϊκής περιόδου.  Στον χώρο υπάρχει μονόκλιτο παρεκκλήσι, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα από το εκκλησάκι υπάρχει φυσικό σπήλαιο από το οποίο αναβλύζει νερό, ενώ σύμφωνα με μια εκδοχή, αυτό ήταν το «Λουτρό της Αφροδίτης».

Ο Μάριος Χριστοφή, ο οποίος φαίνεται να λατρεύει να εξερευνεί τις ομορφιές της Κύπρου μας και να φωτογραφίζει, μοιράζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μαζί μας, φωτογραφίες, από το συγκεκριμένο ξεχωριστό μέρος.

Send this to a friend