Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Η άδεια πτέρυγα στο Νοσοκομείο Λάρνακας – Μια προσωπική εμπειρία
Η άδεια πτέρυγα στο Νοσοκομείο Λάρνακας – Μια προσωπική εμπειρία

Η άδεια πτέρυγα στο Νοσοκομείο Λάρνακας – Μια προσωπική εμπειρία

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 1:00μμ (λίγους μήνες μετά το τέλος του πρώτου κύματος της πανδημίας) είχα συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ κύριο Κρίστη Λοϊζίδη, στο γραφείο του στην Λευκωσία, για να συζητήσουμε την καθυστέρηση της υλοποίησης της Μονάδας Καρκινοπαθών στον 2ο όροφο της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Με διαβεβαίωσε πως αποτελεί δέσμευση του η υλοποίηση του έργου αλλά μου ζήτησε μερικούς μήνες παράταση γιατί υπήρχε πλάνο να αναπτυχθεί ο δεύτερος όροφος με κλίνες για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παρά την απογοήτευση για την αναβολή δημιουργίας της Μονάδας Καρκινοπαθών δείξαμε κατανόηση αποδεχόμενοι τις ανατροπές στους σχεδιασμούς που έφερε η πανδημία.

Κατανοώντας τις ανάγκες που θα προκύψουν σε ένα δεύτερο ή τρίτο κύμα δηλώσαμε ότι θα μπορούσε να στεγαστεί άλλου η Μονάδα Καρκινοπαθών και να αξιοποιηθεί ο δεύτερος όροφος βάση του νέου σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης του ΟΚΥΠΥ. (Υπάρχουν όλες οι αποδείξεις γραπτώς).

Δεκατρείς μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και επτά μήνες μετά την συνάντηση μου με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ ο δεύτερος όροφος του Νοσοκομείου Λάρνακας είναι άδειος και αναξιοποίητος. Ούτε Μονάδα για Καρκινοπαθείς, ούτε Μονάδα για την Πανδημία.

Οφείλω να καταθέσω τα πιο πάνω γιατί θα πρέπει να καταγράφει η αδράνεια της ηγεσίας του ΟΚΥΠΥ όλους αυτούς τους μήνες. Δυστυχώς η ανεπάρκεια και η αδιαφορία τους στοιχίζει στην Πατρίδα και το λαό μας.

Δυστυχώς μετά από τόσους μήνες που οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό και οι Διευθυντές των Νοσοκομείων μας αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα αλλά και την αδυναμία της σημερινής διοίκησης του ΟΚΥΠΥ να τα επιλύσει δεν έχουν παρθεί διορθωτικά μέτρα.

Καταγράφω τα πιο πάνω γιατί θεωρώ ότι οφείλω να το πράξω ως άτομο που είχα άμεση εμπλοκή με την πιο πάνω πρωτοβουλία ως ο Συντονιστής της.

Ως Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου θα παραμείνουμε δίπλα στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Γιατρούς, τους Νοσηλευτές, την Διοίκηση και το προσωπικό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις και θα απαιτήσουμε όπως η Λάρνακα αποκτήσει την πρώτη Μονάδα Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών. Και θα τα καταφέρουμε.

Οι στιγμές είναι δύσκολες. Τα νοσοκομεία μας είναι ασφυκτικά γεμάτα και οι λειτουργοί υγείας μας δίνουν προσπάθειες γενναίες και ηρωικές.

Παρά την απογοήτευση, την στεναχώρια, και την πεποίθηση ότι θα μπορούσε η σημερινή κατάσταση να αποφευχθεί, οφείλουμε να διαφυλάξουμε το Σύστημα Υγείας για να σώσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας που νοσηλεύονται ή θα χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Η υγεία των ανθρώπων μας είναι πάνω από όλα.

Όταν όμως τελειώσουμε με την πανδημία θα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν.

Καλή δύναμη σε όλους μας!

Ανδρέας Αποστόλου

Send this to a friend