Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σε 615 καταγγελίες για παραβίαση του ορίου ταχύτητας προέβη την Τετάρτη η Αστυνομία
Σε 615 καταγγελίες για παραβίαση του ορίου ταχύτητας προέβη την Τετάρτη η Αστυνομία

Σε 615 καταγγελίες για παραβίαση του ορίου ταχύτητας προέβη την Τετάρτη η Αστυνομία

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Μαραθώνιου Ταχύτητας ελέγχων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο, έγιναν από μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου και των Τμημάτων Τροχαίας των Επαρχιακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, συνολικά ανά το παγκύπριο, 615 καταγγελίες για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας.

Σύμφωνα με σημερινή αστυνομική ανακοίνωση, ο Μαραθώνιος Ταχύτητας – Speed Marathon, τροχονομικών ελέγχων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο, πραγματοποιήθηκε χθες σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την Αστυνομία Κύπρου να συμμετέχει στη δράση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τροχαίας – Roadpol.

Στόχος η μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας εβδομάδας ελέγχων και δράσεων ενημέρωσης, αφιερωμένη από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τροχαίας στην τήρηση του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο, ο 24ωρος Μαραθώνιος Ταχύτητας πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης, 21 Απριλίου, με εντατικούς ελέγχους από τους αστυνομικούς οργανισμούς, μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου.

Η Αστυνομία Κύπρου, ως μέλος του Δικτύου συμμετείχε στην όλη προσπάθεια, με τα μέλη της Δύναμης να πραγματοποιούν σε παγκύπρια κλίμακα, ελέγχους για την τήρηση του ορίου ταχύτητας, καθώς και καταγγελίες οδηγών που εντοπίζονταν να παραβιάζουν το καθορισμένο όριο ταχύτητας σε δρόμους της Κύπρου.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, η εβδομάδα αφιερωμένη στην τήρηση του ορίου ταχύτητας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων, αλλά και με ποικίλες δράσεις ενημέρωσης.

Άρχισε την περασμένη Δευτέρα, 19 Απριλίου και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, 25 Απριλίου.

Στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παράβασης του ορίου ταχύτητας, αφού σύμφωνα με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που προκύπτουν από την εξέταση των τροχαίων συγκρούσεων, η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας συγκαταλέγεται στις πρώτες αιτίες πρόκλησης θανάτων και σοβαρών τραυματισμών σε τροχαία δυστυχήματα.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου και μέσω των καθημερινών τροχονομικών ελέγχων, αλλά και με τη διαρκή ενημέρωση του κοινού, επικεντρώνει τις προσπάθειες για αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend