Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Παναγιωτοπούλου: Μέχρι τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι πολύ πιο καλά
Παναγιωτοπούλου: Μέχρι τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι πολύ πιο καλά

Παναγιωτοπούλου: Μέχρι τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι πολύ πιο καλά

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς με την Πύλη Εμβολιασμού να ανοίγει σήμερα για τα άτομα ηλικίας 47-48 ετών.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και για το πότε αναμένεται η ανοσία της αγέλης στην Κύπρο.

Αρχικά ανέφερε ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα μένει για μια μέρα ανοικτή ούτως ώστε να κατεβεί το ηλικιακό όριο και να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα.
Για το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε τα εξής:

«Ο κόσμος όταν πληροφορείται σωστά και ενημερώνεται τότε οι οποιεσδήποτε αμφιβολίες υπάρχουν καταρρέουν. Υπάρχει ναι μεν κάποια επιφυλακτικότητα αλλά όχι η επιφυλακτικότητα η οποία υπήρχε σε πιο μεγάλες ηλικιακές ομάδες».

Στη συνεχεία μιλώντας για την ανοσία της αγέλης στην Κύπρο διατύπωσε την άποψη πως αν όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι πολύ πιο καλά.

Επιπλέον τόνισε πως και τα τέσσερα εμβόλια που κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι τα αδειοδοτημένα της ΕΕ.

«Είναι τα εμβόλια που λαμβάνουν όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες, είμαστε τυχεροί που έχουμε την επιλεκτικότητα γιατί υπάρχουν κράτη που δεν έχουν αυτή την ευχέρεια επιλογής» είπε.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό εξήγησε πως είναι ένα θέμα που έχει μπει στη ζωή μας τις τελευταίες δεκαετίες και βοήθησε στο να εξαφανιστούν ασθένειες.

 

 

Send this to a friend