Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Παγκύπριες: Οι ειδικοί χώροι για θετικούς μαθητές και η παρουσία νοσηλευτών
Παγκύπριες: Οι ειδικοί χώροι για θετικούς μαθητές και η παρουσία νοσηλευτών

Παγκύπριες: Οι ειδικοί χώροι για θετικούς μαθητές και η παρουσία νοσηλευτών

Ένα μήνα πριν την επίσημη πρώτη των Παγκύπριων Εξετάσεων, φαίνεται όλα να είναι έτοιμα για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν λόγω της πανδημίας.

Χθες (21/04), ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου είχε τηλεδιάσκεψη με του οργανωμένους γονείς Μέσης Εκπαίδευσης στην οποία ενημέρωσε για τις ειδικές διευθετήσεις που γίνονται σχετικά με την οργάνωση των Παγκύπριων.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, είπε πως ο υπουργός τους ενημέρωσε για την δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων στις σχολικές μονάδες στους οποίους θα φιλοξενούνται οι θετικοί στον ιό μαθητές αλλά και οι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στους χώρους αυτούς θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με τον κ. Διονυσίου.

Πρόσθεσε πως παράλληλα θα τηρούνται και μια σειρά από άλλα μέτρα που ετοιμάζονται από το Υπουργείο Υγείας. «Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν», είπε.

« Η προετοιμασία των σχολείων συνεχίζεται απρόσκοπτα στις σχολικές τους μονάδες. Ευελπιστούμε οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες τις 10 Μαΐου για προετοιμασία και για επαναλήψεις με τους καθηγητές τους πριν τις εξετάσεις», ανέφερε τέλος ο κος Διονυσίου.

Υπενθυμίζεται πως οι Παγκύπριες Εξετάσεις αρχίζουν στις 21 Μαΐου, με πρώτο το μάθημα της Βιολογίας.

Send this to a friend