Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Μάριος Τόκας και η Λάρνακα
Ο Μάριος Τόκας και η Λάρνακα

Ο Μάριος Τόκας και η Λάρνακα

Αυτές τις μέρες είναι πιο έντονη η μνήμη του Μάριου Τόκα.

Το 1972, ενω ο Μάριος ήταν ακόμη μαθητής και είχε ήδη αρχίσει δειλά-δειλά να εμφανίζεται με το συγκρότημά του, φιλοξενήθηκε στην μπουάτ ΤΡΟΧΟΣ στη Λάρνακα, που λειτουργούσε τότε στο ισόγειο του αρχοντικού Ευανθίας Πιερίδη στην παραλιακή λεωφόρο.
Στις 26 Ιουνίου 1972 , ο Πνευματικός Όμιλος Λάρνακας διοργάνωσε στην αίθουσα τελετών της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ της Μικτής Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση του Χριστόδουλου Αχιλλεούδη. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Κώστας Σερέζης.

Σ’ αυτή τη συναυλία χώρεσαν πολλοί άλλοι αγαπημένοι φίλοι. Η ορχήστρα του Στέλιου Αργύρη, ο Αρίσταρχος Δημητρίου, το συγκρότημα «3AG» του Γ.Σερδάρη, η Σκαλιώτικη Καντάδα, η Άννα και η Λία Βίσση, ο Λεωνίδας Πιτσιλλίδης, και το συγκρότημά του Μάριου με τους Μίμη Σοφοκλέους, Άριστο Μοσχοβάκη, Μίμη Λογγίνο, Πανίκο Τριμικλινιώτη, Γιώργο Αγαθοκλέους, Τάκη και Νίκο Μακκουτίδη.

Ο αείμνηστος Μάριος Τόκας, από νωρίς στην καριέρα του, συνήθιζε να οργανώνει συναυλίες για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Είναι γνωστή η σειρά συναυλιών που έδωσε διαχρονικά σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς. Μια από αυτές έγινε στο Κ.Ε.Ν.Λάρνακας.

Το 1974, όταν ήταν ανοιχτές ακόμη οι πληγές με την προσφυγοποίηση χιλιάδων συμπατριωτών μας, έδωσε συναυλία στην Επαγγελματική Σχολή Λάρνακας για την ενίσχυση του Ταμείου Εκτοπισθέντων. Η συναυλία οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δημητρίειου Πολιτιστικού Κέντρου Λάρνακας και της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων ( Τμήμα Λάρνακας).

Αργότερα , το 1986, τραγούδησε στη Γιορτή του Κατακλυσμού. Έλαβαν μέρος η Κωνσταντίνα και η Νένα Βενετσιάνου.

Η Λάρνακα τον τίμησε σε εκδήλωση που έγινε στο Παττίχειο αμφιθέτρο το καλοκαίρι του 1996.

Λούης Περεντός

Send this to a friend