Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινούν οι μελέτες για τρία έργα υποδομής στη Λάρνακα
Ξεκινούν οι μελέτες για τρία έργα υποδομής στη Λάρνακα

Ξεκινούν οι μελέτες για τρία έργα υποδομής στη Λάρνακα

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Υπεγράφησαν στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας τα συμβόλαια για την μελέτη των τριών έργων, τα οποία ανάλαβε η εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers.

Πρόκειται για το πάρκο Καλλιτεχνών, τις πλατείες Ακροπόλεως – Αλκής και την πρώην κατοικία του αστυνομικού διευθυντή.

Το πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» προγραμματίζεται στην παραλιακή τουρκοκυπριακή συνοικία της Σκάλας, το οποίο θα συνδέεται με την οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται του νέου δημοτικού χώρου στάθμευσης, στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά.

Η μελέτη αφορά τον ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων, τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Στη μελέτη περιλαμβάνεται και η πλακόστρωση των οδών Ακ Ντενίζ, Σεϋχάν, Μποζ και Νταγ Μποζ Κουρτ. Η κατασκευή του πάρκου δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ε.Ε. και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Η μελέτη για την ανάπλαση των πλατειών Ακροπόλεως – Αλκής περιλαμβάνει και τμήματα των οδών Ερμού, Κ. Καλογερά, Γλάδστωνος, Λ. Ακρίτα και Ορφέως.

Στόχος είναι η αισθητική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση και ενοποίηση των δύο ιστορικών πλατειών με πλακόστρωση και διαμόρφωση των πλατειακών χώρων, νέα φωταγώγηση, φύτευση κι εγκατάσταση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού. Η μελέτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023 και μετέπειτα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του κατασκευαστικού συμβολαίου.

Όσον αφορά την πρώην κατοικία του αστυνομικού διευθυντή, η μελέτη αφορά την αναδόμηση της διατηρητέας διώροφης οικοδομής. Στην ίδια τοποθεσία προγραμματίζεται και το Πάρκο Σαλίνα. Η οικοδομή θα μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2022.

Τα πιο πάνω έργα εντάσσονται στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας του δήμου για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και για προώθηση της βιώσιμης και ισορροπημένης ανάπτυξης όλων των περιοχών της πόλης.

 

 

Send this to a friend