Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα, σε οικία στη Λάρνακα, είχε ως αποτέλεσμα ένα υπνοδωμάτιο της να καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της διώροφης οικοδομής. Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μέλη της οποίας κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

Από τους καπνούς υπέστη σοβαρές ζημιές και το υπόλοιπο μέρος της κατοικίας. Δυο άτομα που βρίσκονταν εντός μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για προληπτικούς λόγους.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

 

Υπεγράφησαν στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας τα συμβόλαια για την μελέτη τριών έργων, τα οποία είναι το πάρκο Καλλιτεχνών, οι πλατείες Ακροπόλεως – Αλκής και η πρώην κατοικία του αστυνομικού διευθυντή.

Το πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» προγραμματίζεται στην παραλιακή τουρκοκυπριακή συνοικία της Σκάλας. Η κατασκευή του δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ε.Ε. και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Η μελέτη για την ανάπλαση των πλατειών Ακροπόλεως – Αλκής περιλαμβάνει και τμήματα των οδών Ερμού, Κ. Καλογερά, Γλάδστωνος, Λ. Ακρίτα και Ορφέως. Η μελέτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023 και μετέπειτα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του κατασκευαστικού συμβολαίου.

Όσον αφορά την πρώην κατοικία του αστυνομικού διευθυντή, η μελέτη αφορά την αναδόμηση της διατηρητέας διώροφης οικοδομής. Στην ίδια τοποθεσία προγραμματίζεται και το Πάρκο Σαλίνα. Η οικοδομή θα μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2022. Τα πιο πάνω έργα εντάσσονται στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας του δήμου για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και για προώθηση της βιώσιμης και ισορροπημένης ανάπτυξης όλων των περιοχών της πόλης.

 

Το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Λάρνακας σήμερα στις 6.00 το απόγευμα, θα παρασκευάζει «Φλαούνες με τυρί και αναρή» μέσω της σελίδας του σχολείου στο Facebook .

Ο Σεφ του Ανοικτού Σχολείου Βαγγέλης Καλούδης σε συνεργασία με τον Σεφ Πανίκκο Παναγιώτου θα μας δείξουν πως να παρασκευάσουμε και πως να ψήσουμε το παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια του live οι ομάδες Μαγειρικής του Σχολείου θα παρασκευάζουν τις δικές τους φλαούνες μέσω zoom μαζί με τους Σεφ από το σπίτι τους.

Για όσους λοιπόν θα ήθελαν να φτιάξουν μαζί μας φλαούνες, να συνδεθούν στις 6.00 το απόγευμα έτοιμοι με τα υλικά τους. Αυτά για σήμερα.

 

Send this to a friend