Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Χριστοφόρου: «Πλησιάζουμε σε αυτό που θέλουμε»
Χριστοφόρου: «Πλησιάζουμε σε αυτό που θέλουμε»

Χριστοφόρου: «Πλησιάζουμε σε αυτό που θέλουμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου, για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Αρχική τοποθέτηση: «Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό επιτελείο. Αν και από μία ανορθογραφία της ιστορίας, η Ανόρθωση έχει πολλά χρόνια να βρεθεί σε έναν τελικό, πρέπει πλέον να αποτελεί στόχο η κατάκτηση του τροπαίου. Πλέον το πρωτάθλημα για εμάς τελείωσε από χθες, η τέταρτη θέση δεν έχει καμία αξία. Σημασία έχει το κύπελλο που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Για την χθεσινή εμφάνιση με το ΑΠΟΕΛ: «Η διοργάνωση του Κυπέλλου, όπως χτίστηκε η ομάδα, είναι ένας στόχος που προέκυψε στην πορεία. Πιστεύαμε πως η ομάδα χτίστηκε για το πρωτάθλημα. Δεν καταφέραμε να το κατακτήσουμε και πρέπει να δούμε τι συνέβηκε για να το διορθώσουμε. Στο πρωτάθλημα είχαμε παιχνίδια που δεχόμασταν γκολ από λάθη. Χθες όμως είδαμε να κάνουμε εμείς τις ευκαιρίες μας γκολ και αυτό σημαίνει πως πλησιάζουμε σε αυτό που θέλουμε».

Για τον Χουσμπάουερ και τον Κορρέα: «Αν ψάξουμε λίγο τα στιγμιότυπα των αγώνων που δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας, θα δούμε τουλάχιστον μία ευκαιρία του Χουσμπάουερ. Είναι ποδοσφαιριστής που το έχει αυτό. Χθες σκόραρε και άνοιξε τον δρόμο για τον τελικό. Βέβαια θα πρέπει να πούμε και για τον Παύλο Κορρέα που με δύο… κανονιές, έδωσε την νίκη στην ομάδα μας. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Παύλου Κορρέα, για όλους στην ομάδα αλλά και γενικότερα για όλους τους κύπριους ποδοσφαιριστές. Είχε προτάσεις να φύγει, είτε ως μεταγραφή, είτε ως δανεικός. Όμως ο προπονητής μας επέμενε να τον κρατήσει γιατί ήθελε όλα τα παιδιά να παραμείνουν ώστε να υπάρχουν οι λύσεις, λόγω της πανδημίας. Βρήκε την ευκαιρία του, συνέχισε να πιστευέι στον εαυτό του ακόμα και μετά από ένα λάθος που είχε κάνει σε ένα παιχνίδι, και δικαιώθηκε. Αυτό φάνηκε και στους πανηγυρισμούς στο τέλος. Δεν θα σου ανοίξει η πόρτα απλά, αλλά μόνος σου θα πρέπει να πιάσεις την ευκαιρία σου και να την αξιοποιήσεις».

Για τον ενθουσιασμό: «Ο καθένας, από το πόστο του, είχε κάνει ότι μπορεί για να προετοιμαστεί η ομάδα για αυτά τα παιχνίδια των ημιτελικών με το ΑΠΟΕΛ. Στην κλήρωση είχα πει πως προτιμούσα το ΑΠΟΕΛ, αν και δεν μου βγήκε τελικά, αφού όταν το είπα, πίστευα πως θα περάσει η ΑΕΛ στον τελικό. Μείναμε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Καταφέραμε να έχουμε στο μυαλό μάς μόνο το τι είναι σημαντικό, που στην περίπτωση μας ήταν η πρόκριση στον τελικό. Αυτή η συγκέντρωση και η προσύλωση, είναι οδηγός για το άμεσο μέλλον».

Για τον κόσμο: «Είχαμε ζητήσει από τον κόσμο να βάλει στην ομάδα καλή πίεση. Να κάνει στους ποδοσφαιριστές μας να καταλάβουν πως παίζουμε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που είναι μία χρονιά για τον σύλλογό μας και πως είναι υποχρέωση να προκριθεί η ομάδα στον τελικό. Το οφείλει στην ιστορία της ομάδας και στους εαυτούς μας. Το έκαναν και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Ο κόσμος έχει στηρίξει πολύ την ομάδα και γι αυτό το λόγο δεν αφιερώσαμε την πρόκριση στον κόσμο, γιατί θέλουμε να τους αφιερώσουμε τον τίτλο».

Send this to a friend