Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Υποτροφίες σε Κύπριους υπηκόους για μεταπτυχιακές σπουδές από ιαπωνική Κυβέρνηση
Υποτροφίες σε Κύπριους υπηκόους για μεταπτυχιακές σπουδές από ιαπωνική Κυβέρνηση

Υποτροφίες σε Κύπριους υπηκόους για μεταπτυχιακές σπουδές από ιαπωνική Κυβέρνηση

Υποτροφίες σε Κύπριους υπηκόους για μεταπτυχιακές σπουδές, προσφέρει η ιαπωνική Κυβέρνηση, ανακοινώνει η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η ιαπωνική Κυβέρνηση θα προσφέρει υποτροφίες για το 2022 για Κύπριους υπηκόους, που γεννήθηκαν στις ή μετά τις 2 Απριλίου, 1987, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια σαν ερευνητές για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

Η διάρκεια σπουδών για ερευνητές είναι 2 χρόνια ή έναμιση χρόνο (συμπεριλαμβανομένων έξι μηνών εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας, εάν χρειαστεί).

Η υποτροφία περιλαμβάνει το ταξίδι προς/από Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη φοιτητική βίζα και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό ανέρχεται στα 143.000 ΓΕΝ (περίπου 1.000 ΕΥΡΩ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία) για ερευνητές.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει τον Ιούνιο 2021, αρχικά με βάση την αξιολόγηση των εγγράφων που θα κατατεθούν και αργότερα με βάση την απόδοση του υποψηφίου στις γραπτές εξετάσεις αγγλικής και ιαπωνικής γλώσσας, καθώς και στην προσωπική συνέντευξη τα οποία θα γίνουν στις 16 Ιουνίου.

Η προθεσμία για κατάθεση εγγράφων είναι στις 8 Ιουνίου 2021 είτε μέσω ταχυδρομείου είτε με την προσκόμησή τους στην Πρεσβεία.
Για λεπτομέρειες και έγγραφα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

Send this to a friend