Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπογράφαν στη Λάρνακα τα συμβόλαια για τη μελέτη τριών έργων
Υπογράφαν στη Λάρνακα τα συμβόλαια για τη μελέτη τριών έργων

Υπογράφαν στη Λάρνακα τα συμβόλαια για τη μελέτη τριών έργων

Πραγματοποιήθηκε, στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή των  Συμβολαίων, για την Μελέτη τριών έργων,  τα οποία ανάλαβε η Εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers.

 

Η Μελέτη αφορά τα πιο κάτω:

 

Πάρκο Καλλιτεχνών

Το έργο αφορά τη δημιουργία Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στην παραλιακή Τ/Κ συνοικία Σκάλας το οποίο θα συνδέεται με τη οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται του νέου Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά. Η Μελέτη αφορά την εξυγίανση και ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. Στον υπό διαμόρφωση χώρο οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου και να γίνονται εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στη Μελέτη περιλαμβάνεται επίσης και η πλακόστρωση των οδών, Ακ Ντενίζ, Σεϋχάν, Μποζ και Νταγ Μποζ Κουρτ. Η κατασκευή του Πάρκου Καλλιτεχνών δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

 

Πλατεία Αλκή – Ακρόπολη

Η Μελέτη για το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ακροπόλεως και της Πλατείας Αλκής περιλαμβάνει εκτός της περιοχής των δύο πλατειών και τμήματα των οδών Ερμού, Κωνσταντίνου Καλογερά, Γλάδστωνος, Λουκή Ακρίτα και Ορφέως.

Στόχος είναι η αισθητική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση και ενοποίηση των δύο ιστορικών πλατειών εξασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή διακίνηση πεζών και οχημάτων, παρέχοντας παράλληλα τις αναγκαίες διευκολύνσεις των ατόμων με αναπηρία.

Η Μελέτη ανάπλασης θα περιλαμβάνει την πλακόστρωση και διαμόρφωση των πλατειακών χώρων, νέα φωταγώγηση, φύτευση και εγκατάσταση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

Η Μελέτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2023 οπόταν και αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του κατασκευαστικού συμβολαίου.

 

Κατοικία Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας

Η σύμβαση αφορά την παροχή υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για αποκατάσταση και αναδόμηση της πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή Λαρνακας η οποία είναι διατηρητέα οικοδομή. Η οικοδομή είναι διώροφη συνολικού εμβαδού 485 τ.μ. και βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Βυζαντίου και του χώρου πρασίνου όπου σχεδιάζεται το «Πάρκο Σαλίνα». Σύμφωνα με τους όρους εντολής στους Μελετητές η οικοδομή θα μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων. Η Μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου μέσα του 2022.

 

Τα νέα αυτά έργα μαζί με άλλα, εντάσσονται μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας του Δήμου Λάρνακας για βελτίωση, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και προώθηση της βιώσιμης και ισορροπημένης ανάπτυξης όλων των περιοχών της πόλης.

 

 

 

Send this to a friend