Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 Βουλευτικές: Τι θα συμβεί με όσους θα διαγνωστούν θετικοί ανήμερα εκλογών
Βουλευτικές: Τι θα συμβεί με όσους θα διαγνωστούν θετικοί ανήμερα εκλογών

Βουλευτικές: Τι θα συμβεί με όσους θα διαγνωστούν θετικοί ανήμερα εκλογών

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας εκλογών, Μενέλαος Βασιλείου, ο οποίος μίλησε για τις κινητές κάλπες για τα θετικά στον κορωνοϊό άτομα, αλλά και για τις περιπτώσεις που άτομα διαγνωστούν ως κρούσματα την ημέρα των εκλογών. 

Αρχικά ανέφερε ότι με τις κινητές κάλπες θα ψηφίσουν όσα άτομα βρίσκονται σε περιορισμό επειδή είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. «Θα μπορεί κάποιος να δηλώσει την πρόθεση του για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μέσω μια ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι διαθέσιμη για 12-14 ημέρες».
Πρόσθεσε ότι οι στενές επαφές των κρουσμάτων θα μπορούν να ψηφίσουν κανονικά, καθώς θα τροποποιηθεί το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για να μπορέσουν να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρο.

Ο κύριος Βασιλείου εξήγησε ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπως συμβαίνει με την Πύλη Εμβολιασμού, καθώς θα υπάρχει το χρονικό διάστημα των 12-4 ημερών.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι σε συνεννόηση με του Έπαρχους των πόλεων έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες. «Οι ανακοινώσεις αναμένονται το τελευταίο 10ήμερο όπου και θα γνωρίζουν οι πολίτες αν έχουν μολυνθεί με τον ιό».

Εξήγησε ότι δεν θα μπορέσει να ψηφίσει κάποιος αν διαγνωστεί θετικός την ημέρα των εκλογών, καθώς υπάρχει ένας περιορισμός σχετικά την δυνατότητα του πολίτη για να εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα. «Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο δεν υπάρχει ηλεκτρονικός εκλογικός κατάλογος για αυτό και όσοι θα δηλώσουν για να ψηφίσουν με αυτό τον τόπο, θα πρέπει να ενημερωθούν τα γραφεία των έπαρχων για να αφαιρεθούν από τους εκλογικούς καταλόγους των εκλογικών κέντρων». Συμπλήρωσε ότι η ειδική πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι την Παρασκευή πριν τις εκλογές.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει περιορισμός για πού θα κινηθούν οι κάλπες. «Αν κάποιος δηλώσει οίκο ευγηρίας ή κέντρο νοσηλείας θα πρέπει να το επισκεφθείς η κάλπη εκεί».

Καταληκτικά ανέφερε ότι υπάρχει σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία αναφέρει ότι δεν μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Δείτε το βίντεο: 

 

Send this to a friend