Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης του φόνου του Μάριου Γεωργίου άλλως Μαριούθκιας ηλικίας 34 ετών, από τη Λάρνακα, που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μενεού.

Το θύμα ήταν γνωστό άτομο στις Αρχές Ασφαλείας, αφού είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Αστυνομία για σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη πως η δολοφονία του έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών, γι’ αυτό και από το βράδυ της Δευτέρας άρχισε ν’ ανακρίνει πρόσωπα με τα οποία το θύμα είχε διαφορές και ανοικτά μέτωπα, εξετάζοντας το άλλοθι τους.

Παράλληλα, οι ανακριτές ξεκίνησαν να ερευνούν παλιές υποθέσεις στις οποίες ήταν εμπλεκόμενο το θύμα. Οι ανακριτές της υπόθεσης περπάτησαν χθες στα γύρω χωράφια και διενήργησαν έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στους δράστες.

Από τη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν κάλυκες και άλλα τεκμήρια μεταξύ των οποίων και γενετικό υλικό, που θα σταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Οι ανακριτές παρέλαβαν επίσης τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο του περιπτέρου όσο και άλλων υποστατικών που βρίσκονται στη περιοχή, για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών.

Επίσης χθες διενεργήθηκε από τους Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθόδοξου, η νεκροτομή στη σορό του Γεωργίου, η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι ο θάνατος του οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων από πυροβόλο όπλο. Ακόμη κατέδειξε πως το θύμα δέχθηκε τρεις σφαίρες, μια στον κρόταφο, μια στο αριστερό χέρι και μια στο δεξί, η οποία έπληξε ζωτικά όργανα.

 

Τέσσερα άτομα, ηλικίας 28, 25, 31 και 35 ετών, συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή πλησίον της νεκρής ζώνης στην Αθηένου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «τα μέλη της Αστυνομίας, είδαν αριθμό προσώπων να εισέρχονται πεζοί από τα κατεχόμενα, στις ελεύθερες περιοχές και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα δύο οχήματα και τα ανέκοψαν για έλεγχο σε κοντινή απόσταση». Από έρευνα που διενεργήθηκε «διαπιστώθηκε πως στα δύο οχήματα επέβαιναν συνολικά έντεκα πρόσωπα.

Εναντίον των συλληφθέντων «διερευνώνται αδικήματα όπως παροχή ασύλου σε παράνομους μετανάστες, υποβοήθηση υπηκόου τρίτης χώρας με πρόθεση και σκοπό την αποκόμιση κέρδους και υποβοήθηση για παράνομη είσοδο και διέλευση και παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τα υπόλοιπα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Send this to a friend