Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αποκαλυπτικές πληροφορίες για το φόνο του Μαριούθκια: Τον ήθελαν νεκρό πριν καταθέσει στο Κακουργιοδικείο…
Αποκαλυπτικές πληροφορίες για το φόνο του Μαριούθκια: Τον ήθελαν νεκρό πριν καταθέσει στο Κακουργιοδικείο…

Αποκαλυπτικές πληροφορίες για το φόνο του Μαριούθκια: Τον ήθελαν νεκρό πριν καταθέσει στο Κακουργιοδικείο…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Βασικό μάρτυρα κατηγορίας σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών που εκκρεμεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου προόριζε η Αστυνομία τον Μάριο Γεωργίου, άλλως Μαριούθκια, γι’ αυτό προφανώς κάποιοι θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση προτού καταθέσει στο δικαστήριο…

Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο που διερευνά η Αστυνομία σε σχέση με τα κίνητρα του δραστών της γκανγκστερικής εκτέλεσης του 34χρονου Μαριούθκια, που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (19/4) στον δρόμο Μενεού – Περβολιών, χωρίς, βέβαια, ν’ αποκλείεται και κάποια άλλη εκδοχή.

Το θύμα ήταν γνωστό άτομο στις Αρχές Ασφαλείας, αφού είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Αστυνομία για σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Στις 20 Ιανουαρίου 2020 το Κακουργιοδικείο Λάρνακας είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο χρόνων στον Μαριούθκια και ποινή φυλάκισης έξι χρόνων σε άλλο νεαρό πρόσωπο, από τη Λάρνακα, για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κατοχής ενάμισι κιλού κοκαίνης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα άτομα.

Ο Μαριούθκιας κρίθηκε ένοχος μόνο στην κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Οι ποινές θεωρήθηκαν εξαιρετικά επιεικείς, λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα των αδικημάτων. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2019 στην επαρχία Λάρνακας μεταφέροντας ενάμισι κιλό κοκαίνης. Μετά, όμως, από την σύλληψή τους, συνεργάστηκαν με την ΥΚΑΝ, κατονομάζοντας τον εγκέφαλο της υπόθεσης, ενώ παράλληλα εντάχθηκαν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αφού ο καταζητούμενος ήταν πρόσωπο με μακρύ ποινικό μητρώο σε σχέση με πολύ σοβαρές υποθέσεις. Το ερώτημα, ωστόσο, που τίθεται επιτακτικά, είναι πώς γίνεται ο Μαριούθκιας να είχε ενταχθεί στο σύστημα προστασίας μαρτύρων, αλλά να κυκλοφορούσε μόνος του;

Υπενθυμίζουμε, ότι κατά την επιβολή των ποινών στον Μαριούθκια και στον συγκατηγορούμενό του, ο τότε πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λ/κας Νίκος Σάντης είχε τονίσει πως «τέτοιες συνεργασίες πρέπει να αντικρίζονται θετικά από το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, ώστε να δίνεται κίνητρο σε όσους επιθυμούν να δώσουν μαρτυρία εναντίον εμπόρων ναρκωτικών. Οι ποινές αντανακλούν την επιείκεια που πρέπει να επιδεικνύεται σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη πως η δολοφονία του Μαριούθκια έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών, γι’ αυτό και από το βράδυ της Δευτέρας άρχισε ν’ ανακρίνει πρόσωπα με τα οποία το θύμα είχε διαφορές και ανοικτά μέτωπα, εξετάζοντας το άλλοθι τους.

Παράλληλα, οι ανακριτές ξεκίνησαν να ερευνούν παλιές υποθέσεις στις οποίες ήταν εμπλεκόμενο το θύμα.

Το πρωί της Τρίτης (20/4) οι έρευνες στην σκηνή του εγκλήματος επανάρχισαν, σε μια προσπάθεια να συλλεχθούν τεκμήρια που ενδεχομένως να φανερώσουν τις κινήσεις του δράστη ή των δραστών μετά το φονικό και να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Προς τον σκοπό αυτό, στο μικροσκόπιο της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λάρνακας έχουν τεθεί και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την γύρω περιοχή.

Η Αστυνομία θ’ αναζητήσει απαντήσεις και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του Μαριούθκια, για τον οποίον υπήρχαν τους προηγούμενους μήνες πληροφορίες για πιθανή δολοφονία του. Μάλιστα, στο πλαίσιο των πληροφοριών αυτών, η Αστυνομία είχε κατάσχει τον περασμένο Ιανουάριο οπλισμό από την περιοχή Κελιών – Τρούλλων.

Γνώριζαν τις κινήσεις του

———————————— 

Ο εκτελεστής του Μαριούθκια φαίνεται πως ήταν καλά «διαβασμένος» και γνώριζε τις κινήσεις του. Λίγο μετά τις 9μ.μ. ο 34χρονος είχε αποχωρήσει από γυμναστήριο κι επέστρεφε στην οικία του από την διαδρομή που συνήθως ακολουθούσε, οδηγώντας αυτοκίνητο μάρκας Lamborghini, χρώματος κίτρινου.

Ο εκτελεστής, που πιθανόν να ήταν πεζός και να κρυβόταν πίσω από κυπαρίσσι, έστησε καρτέρι θανάτου στο σημείο όπου υπήρχε κύρτωμα στον δρόμο, γνωρίζοντας πως σ’ εκείνο το σημείο ο 34χρονος θα έπρεπε να ελαττώσει ταχύτητα. Τότε άνοιξε πυρ κατά του Μαριούθκια από την αντίθετη πλευρά του δρόμου.

Από τα πυρά που δέχθηκε σε διάφορα μέρη του σώματός του (και στο κεφάλι), ο Μαριούθκιας βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ το όχημα του ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου. Αμέσως μετά ο εκτελεστής τράπηκε σε φυγή με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και χάθηκε μέσα στο σκοτάδι.

Πιστεύεται ότι σ’ αυτήν επέβαινε και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο εκτελούσε χρέη οδηγού. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια διερεύνησης της υπόθεσης.

Το θύμα δέχθηκε τα μοιραία τραύματα στο κεφάλι. Από την σκηνή παραλήφθηκαν κάλυκες, που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

 

Send this to a friend