Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Πανά: Γιατί οι ειδικοί λένε «όχι» σε νέες χαλαρώσεις ενόψει Πάσχα(ΒΙΝΤΕΟ)
Δρ. Πανά: Γιατί οι ειδικοί λένε «όχι» σε νέες χαλαρώσεις ενόψει Πάσχα(ΒΙΝΤΕΟ)

Δρ. Πανά: Γιατί οι ειδικοί λένε «όχι» σε νέες χαλαρώσεις ενόψει Πάσχα(ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν τίθεται θέμα χαλαρώσεων για πόλους λόγους» είπε το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Λέκτορας Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Ζωή-Δωροθέα Πανά, εξηγώντας πως αυτό οφείλεται κυρίως στην παρουσία του βρετανικού στελέχους στην κοινότητα και στην αύξηση των νοσηλευόμενων.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η δρ.Πανά είπε πως είναι πολλοί οι λόγοι που δεν θα υπάρξουν χαλαρώσεις. «Αυτήν περίοδο βλέπουμε να επικρατεί κρίσιμη κατάσταση στο σύστημα υγείας με συμπολίτες μας να χάνουν την ζωή τους. Το Πάσχα θα συμπέσει χρονικά με μια περίοδο που δεν θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες είναι η γενική εικόνα που παρουσιάζεται σχεδόν σ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης λόγω του βρετανικού στελέχους. Αυτό μας ανησυχεί και βλέπουμε καθημερινά την αύξηση της θετικότητας στην κοινότητα. Επίσης μας, προβληματίζει και ο αριθμός των νοσηλευόμενων και κυρίως την μείωση της μέσης ηλικίας».

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων η Δρ. Πανά είπε πως είναι ανθρώπινο να βλέπουμε κόσμο να μην μπορεί να συμμορφωθεί αλλά ο στόχος είναι κοινό αυτό το διάστημα.

«Το μήνυμα που πρέπει να μείνει είναι   ότι σ΄ αυτή τη  φάση θα πρέπει όλοι ατομικά να προσέχουμε ώστε να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα», είπε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Johnson&Johnson είπε πως πρόκειται για πολύ σπάνιες παρενέργειες.

«Η πιο ισχυρή παρέμβαση που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. Γνωρίζοντας ότι εμβόλιο μπορεί να έχει μια ανεπιθύμητη παρενέργεια θα πρέπει να προχωρούμε με το κομμάτι επιτήρησης των εμβολίων και ενημέρωσης του κοινού. Τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν του κινδύνου», είπε τέλος.

 

Send this to a friend