Home ΛΑΡΝΑΚΑ “Ουρανοπατούμεν”: Μια διαδικτυακή μουσική εμψυχωτική δράση για παιδιά και νέους
“Ουρανοπατούμεν”: Μια διαδικτυακή μουσική εμψυχωτική δράση για παιδιά και νέους

“Ουρανοπατούμεν”: Μια διαδικτυακή μουσική εμψυχωτική δράση για παιδιά και νέους

Το πρόγραμμα Μουσικοτεχνάσματα – Μusic and Stories μαζί με την δημιουργική ομάδα των φίλων & συνεργατών της προγραμματίζει την Κυριακή 9 Μαϊου τη δημόσια προβολή της πολιτισμικής παρέμβασης “Ουρανοπατούμεν”, μια διαδικτυακή μουσική εμψυχωτική δράση για παιδιά και νέους.

Χορηγός της παράστασης είναι ο Οργανισμός Νεολαίας και υποστηρικτές το πρόγραμμα Youth Makerspace Larnaka και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους.

Συγκεκριμένα, το κοινό θα παρακολουθήσει ένα μουσικό βίντεο, διάρκειας περίπου 20 λεπτών μέσω facebook live το οποίο θα αποτελείται από την μουσική αφήγηση του παραμυθιού “Ουρανοσυσσωρευτής”, της κύπριας εκπαιδευτικού και πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Βάσως Παναγή, όπως επίσης και πρωτότυπο μουσικό υλικό και τραγούδια της μουσικού Σαλώμης Παρασκευά.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Το παραμύθι αφηγείται την αναζήτηση ενός κοριτσιού για να φτιάξει ένα δικό της ουρανό γιατί ο ουρανός στη δική της πόλη έχει «ξεθωριάσει». Στο ταξίδι παίρνει μαζί της τον “Ουρανοσυσσωρευτή”, μια μηχανή που η ίδια έχει κατασκευάσει για την ανάμειξη τριών βασικών στοιχείων από τη φύση που θα αποτελέσουν τα υλικά για να φτιάξει τον ουρανό που ονειρεύεται. “Από μηχανής θεός” στο παραμύθι, “τα φύλλα της Λεύκας στην απάνω γειτονιά” που κάθε φορά της ψιθυρίζουν τα μυστικά τους.
Η δράση απευθύνεται σε νεαρές οικογένειες, νέους γονείς και παιδιά όπως επίσης και σε φοιτητές ή εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για θέματα μουσικής εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας.

Κυριακή 9/05
11.00 & 19.00
Facebook Live

*Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας δράσης θα προσφερθεί δωρεάν το link για ιδιωτική προβολή σε ένα αριθμό σχολείων και ιδρυμάτων της επαρχίας Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα.

Send this to a friend