Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα «Η Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου
Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα «Η Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου

Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα «Η Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Δήμο Αθηένου και το Δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Η Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου – Πρακτικές του Παρόντος και Προσεγγίσεις για το Μέλλον» στις 15 Απριλίου 2021 και ώρα 4.00 – 7.00 μ.μ.

Την Ημερίδα, που συντόνιζε η Δημοτικός Γραμματέας κ. Νατάσα Καρούσιου και που μεταδιδόταν ταυτόχρονα στο facebook του Δήμου με συντονιστή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανδρέα Χατζηκυπριανού, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιαννάκης Γιαννάκη και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Ηλίας Δημητρίου, ενώ την παρακολούθησαν πολλοί ενδιαφερόμενοι, όπως Δήμαρχοι από Κύπρο και Ελλάδα, εκπρόσωποι του ΕΣΣΕ και Κοινωνικών Προγραμμάτων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολλοί άλλοι.

Στη συνέχεια, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Δημήτρης Κουζαπάς και η Υπεύθυνη Διαχείρισης του Προγράμματος κ. Σταυρούλα Γεωργίου, παρουσίασαν την Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου, που έχει βραβευτεί πανευρωπαϊκά, τη δράση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT και τη δράση της Τοπικής Ομάδας URBACT του Δήμου Αθηένου.

Οι Υπεύθυνες Προγραμμάτων του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Αθηένου,  κ. Δήμητρα Κουμίδου, κ. Σταυρούλα Τσιμούρη και κ. Λένια Καρούσιου, παρουσίασαν τα τέσσερα προγράμματα του ΣΚΕ και τις δράσεις τους:

  • Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων
  • Κωνσταντινελένειον Κέντρο Ενηλίκων
  • Παιδοβρεφοκομικός Σταθμός Γεωργίου και Ελένης Διγενή Τταντή
  • Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας

Ακολούθησε η παρουσίαση του εθελοντισμού στα σχολεία της Αθηένου μέσω των δράσεων μεταξύ γενεών που πραγματοποιούνται διαχρονικά, από τις εκπαιδευτικούς κ. Άννα Χριστοδούλου και κ. Παναγιώτα Παπαχρυσοστόμου.

Επίσης, προβλήθηκε σύντομο βίντεο στο οποίο οι εθελοντές κ. Γεωργία Χατζηθεοχάρους, κ. Δημήτρης Ιεροδιακόνου, κ. Κυριάκος Ιωάννου, κ. Κωνσταντίνος Καρεκλάς και κ. Κυριάκος Παμπόρης μίλησαν για την εμπειρία τους στον εθελοντισμό.

Τέλος, ο λόγος δόθηκε στους συμμετέχοντες για συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών όσο αφορά τον εθελοντισμό και τις πρακτικές του τόσο στον Δήμο Αθηένου και το ΣΚΕ του, αλλά και σε άλλους Δήμους και ΣΚΕ στην Κύπρο. Στα πλαίσια της συζήτησης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού αναφέρθηκε στην εκπόνηση στρατηγικής για τον εθελοντισμό, στην προσπάθεια για αναγνώριση της μη τυπικής μάθησης, στην προσωπική ανάπτυξη που επιτυγχάνεται μέσω του εθελοντισμού, αλλά και στον εθελοντισμό ως εργαλείο πρόληψης της παραβατικότητας και των εξαρτήσεων. Ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Κλεάνθειου Στέγης, κ. Βάσος Χατζηγιαννακού, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την εξέλιξη του εθελοντισμού στην Αθηένου και το ΣΚΕ μέσα από τα χρόνια. Η κ. Χριστιάνα Σύζηνου, λειτουργός της της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, μέλος της Εθνικής Αρχής και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος URBACT, αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση του Γραφείου τους με την Αθηένου και τη σημαντικότητα της μεταφοράς της γνώσης της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου και στις υπόλοιπες Αρχές Τοπικής :Αυτοδιοίκησης.

Το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης της Ημερίδας είναι διαθέσιμο στη σελίδα του Δήμου στο Facebook (Δήμος Αθηένου)..

 

 

Send this to a friend