Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Πανά: «Έστω και στον εκκλησιασμό ας είμαστε έξω. Δεν μας παίρνει»
Δρ. Πανά: «Έστω και στον εκκλησιασμό ας είμαστε έξω. Δεν μας παίρνει»

Δρ. Πανά: «Έστω και στον εκκλησιασμό ας είμαστε έξω. Δεν μας παίρνει»

Είχαμε πει ότι λόγω και της επικράτησης και του πιο μεταδοτικού στελέχους, θα είχαμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση  εξαιρετικά κομβική, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, μιλώντας για την επιδείνωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο. 

Κληθείσα να σχολιάσει πως εξηγείται το γεγονός ότι παρά την αύξηση στους εμβολιασμούς, σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων, η κα. Πανά ανέφερε πως «η ανοσία είναι δυναμική, δεν είναι μια κατάσταση στην οποία εμβολιάζεσαι σήμερα και αύριο έχεις προστατευτικά αντισώματα. Επίσης, έχει να κάνει και με το ποσοστό του πληθυσμού το οποίο εμβολιάζεται ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα τείχος στον αόρατο εχθρό».

Σε αυτή τη φάση, είπε, είναι κομβικής σημασίας να προσέχουμε επειδή τα όπλα μας είναι πολύ συγκεκριμένα. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, τόνισε.

«Αυτό που βλέπουμε στην Κύπρο είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε και στις άλλες χώρες, δυστυχώς ο ιός είναι ένας ζωντανός οργανισμός που θέλει να επιβιώσει και σε αυτή τη φάση που αισθάνεται την αλλαγή στο πεδίο μέσω του εμβολιασμού, θα θέλει να επικρατήσει», τόνισε.

Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα όχι επειδή τα λέει η Πανά ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά γιατί πραγματικά θέλουμε σε αυτή τη φάση να βγούμε από τη ζόρικη κατάσταση που βιώνουμε, και θα βγούμε», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το Πάσχα, σημείωσε πως ο Υπουργός Υγείας ζήτησε τις εισηγήσεις της Επιδημιολογικής ομάδας.

Πρέπει σε αυτή τη φάση είτε είμαστε στην εκκλησία είτε σε άλλο χώρο, να ξέρουμε πώς να προστατευθούμε, είπε. Αν μπορούμε έστω και στον εκκλησιασμό να είμαστε περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους, τηρώντας τις αποστάσεις καθώς υπάρχουν και μολυσματικά άτομα που είναι ασυμπτωματικά και αυτό μπορεί «να μας γυρίσει μπούμερανγκ κατά την περίοδο των γιορτών και όπως βλέπετε δεν μας παίρνει», πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει εάν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Επιδημιολογικής ομάδες, απάντησε πως πάντοτε ο Υπουργός και ο Πρόεδρος σέβονταν και αφουγκράζονταν τις απόψεις των Επιστημόνων, απλά σε κάποιες φάσεις ενδεχομένως η πανδημία να έχει γκρίζες ζώνες, δεν υπάρχει απόλυτο λάθος και απόλυτα σωστό, υπάρχει το θέμα των ισορροπιών, είπε.

Η ΚΑ. Πανά θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει σύγκρουση συμφερόντων, είτε αυτό αφορά φαρμακοβιομηχανία ή κάτι άλλο.

Στόχος μου, είπε, είναι το συμφέρον του κράτους.

Για εσωτερικές συζητήσεις που είναι λογικό να γίνονται και εν μέρει βοηθούν και στον διάλογο και στη λήψη αποφάσεων δεν θέλω να υπεισέλθω, επειδή πάγια τακτική μου είναι να βγαίνει προς τα έξω κάτι ομαδικό, τόνισε.

 

Send this to a friend