Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δήμος Αθηένου: Δωρεάν γάντια-σακουλάκια για συλλογή περιττωμάτων σκύλων
Δήμος Αθηένου: Δωρεάν γάντια-σακουλάκια για συλλογή περιττωμάτων σκύλων

Δήμος Αθηένου: Δωρεάν γάντια-σακουλάκια για συλλογή περιττωμάτων σκύλων

Δωρεάν γάντια-σακουλάκια για συλλογή των περιττωμάτων των σκύλων, προσφέρει ο Δήμος Αθηένου στους δημότες του.

Σε ανακοίνωση του Δήμου «καλούνται οι δημότες να επιδείξουν υπεύθυνη στάση για μια πιο καθαρή και πιο όμορφη πόλη, ενώ σημαντική παράμετρος είναι η απόκτηση συνείδησης από πλευράς των ιδιοκτητών σκύλων. Κάθε υπεύθυνος κάτοχος σκύλου θα πρέπει να φροντίσει στη βόλτα του σκύλου του, να παίρνει ειδική σακούλα για τα απορρίμματα του ζώου, η οποία πρέπει να τοποθετείται στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν σε κεντρικά σημεία του Δήμου, κατά μήκος των περιπατητικών διαδρομών».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι μαθητές του Λυκείου «Τάσσος Μητσόπουλος», στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Junior Achievement Awards», προωθούν μια πρωτότυπη οικολογική  ιδέα, ένα γάντι  – σακουλάκι, φτηνό, βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον, που με δύο απλές κινήσεις γίνεται συλλέκτης αποβλήτων. Ο Δήμος Αθηένου συγχαίρει τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την πρωτοβουλία τους» και θα παραχωρεί δωρεάν σε κάθε ιδιοκτήτη σκύλου από πέντε ειδικά γάντια – σακουλάκια για τη συλλογή των περιττωμάτων των κατοικιδίων τους.

Τα γάντια – σακουλάκια «μπορούν να παραληφθούν από τα γραφεία του Δήμου Αθηένου και θα διατεθούν για κάθε ιδιοκτήτη σκύλου, με στόχο την καλλιέργεια συνείδησης για καθαριότητα των πεζοδρομίων και των άλλων δημόσιων χώρων του Δήμου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend