Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Η καλή πρακτική του εθελοντισμού στην Αθηένου»
Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Η καλή πρακτική του εθελοντισμού στην Αθηένου»

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Η καλή πρακτική του εθελοντισμού στην Αθηένου»

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 15 Απριλίου, από τον  Δήμο Αθηένου και το Δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, Ημερίδα με θέμα «Η Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου – Πρακτικές του Παρόντος και Προσεγγίσεις για το Μέλλον».

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ημερίδα που μεταδιδόταν ταυτόχρονα στο facebook του Δήμου «χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιαννάκης Γιαννάκη και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Ηλίας Δημητρίου. Την Ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων Δήμαρχοι από Κύπρο και Ελλάδα, εκπρόσωποι του ΕΣΣΕ και Κοινωνικών Προγραμμάτων, εκπαιδευτικοί και μαθητές».

Ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT Δημήτρης Κουζαπάς και η Υπεύθυνη Διαχείρισης του Προγράμματος Σταυρούλα Γεωργίου «παρουσίασαν την Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου, που έχει βραβευτεί πανευρωπαϊκά, τη δράση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT και τη δράση της Τοπικής Ομάδας URBACT του Δήμου Αθηένου».

Στη συνέχεια «οι Υπεύθυνες Προγραμμάτων του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Αθηένου Δήμητρα Κουμίδου, Σταυρούλα Τσιμούρη και Λένια Καρούσιου, παρουσίασαν τα τέσσερα προγράμματα του ΣΚΕ και τις δράσεις τους, δηλαδή την Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων, το Κωνσταντινελένειο Κέντρο Ενηλίκων, τον Παιδοβρεφοκομικό Σταθμό «Γεωργίου και Ελένης Διγενή Τταντή» και την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ακολούθησε η παρουσίαση του εθελοντισμού στα σχολεία της Αθηένου μέσω των δράσεων μεταξύ γενεών που πραγματοποιούνται διαχρονικά, από τις εκπαιδευτικούς Άννα Χριστοδούλου και Παναγιώτα Παπαχρυσοστόμου. Επίσης, προβλήθηκε σύντομο βίντεο στο οποίο εθελοντές μίλησαν για την εμπειρία τους στον εθελοντισμό».

Ακολούθησε «συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών από τους συμμετέχοντες, όσο αφορά τον εθελοντισμό και τις πρακτικές του, τόσο στον Δήμο Αθηένου και το ΣΚΕ του, αλλά και σε άλλους Δήμους και ΣΚΕ στην Κύπρο. Στα πλαίσια της συζήτησης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού αναφέρθηκε στην εκπόνηση στρατηγικής για τον εθελοντισμό, στην προσπάθεια για αναγνώριση της μη τυπικής μάθησης, στην προσωπική ανάπτυξη που επιτυγχάνεται μέσω του εθελοντισμού, αλλά και στον εθελοντισμό ως εργαλείο πρόληψης της παραβατικότητας και των εξαρτήσεων».

Send this to a friend