Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Δημάρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Αντιδημάρχος και Επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων, επισκέφθηκαν τις νέες εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ξενάγηση στο χώρο και η ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kition Πάνο Αλεξάνδρου, ο οποίος επεξήγησε την πορεία των προκαταρκτικών εργασιών, οι οποίες στην παρούσα φάση βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Σε πάροδο ενός έτους, η διαχείριση θα περάσει εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της Κοινοπραξίας από την συνδιαχείριση που γίνεται τώρα με την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Όσον αφορά την πορεία του έργου διαχωρίζεται σε δυο φάσεις με διάρκεια 5 έως 8 έτη και αντίστοιχα. Η πρώτη φάση αφορά στην ολοκλήρωση της Μαρίνας Λάρνακας και η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την παράδοση του Λιμανιού.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο καρνάγιο της περιοχής, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να δέχεται για επισκευή πλοία μέχρι 150 μέτρα μήκος. Αναφορά έγινε και στην προοπτική δημιουργίας τριών Πανεπιστημιακών Μονάδων που αφορούν στους τομείς της υγείας και ξενοδοχειακών.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας διαβεβαίωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε η εν λόγω επένδυση να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των κατοίκων της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και θα παρέχουν κάθε βοήθεια αφού πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Λάρνακας.

 

Και τέλος σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος, όπου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί το Ρεσιτάλ πιάνου «Για 4 χέρια» με τους Λεώνη Χατζηθωμά και Borislav Alexandrov σ’ένα πρόγραμμα γεμάτο αγάπη, ρομαντισμό και αισιοδοξία.

 

Send this to a friend