Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε λειτουργία τα δύο αντλιοστάσια στη Λάρνακα
Σε λειτουργία τα δύο αντλιοστάσια στη Λάρνακα

Σε λειτουργία τα δύο αντλιοστάσια στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Οχυρωμένη» θα είναι η Λάρνακα τον επόμενο χειμώνα από τις πλημμύρες, αφού ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία το μεγάλο αντλιοστάσιο όμβριων υδάτων (S9) στην ενορία Προδρόμου.

Το αντλιοστάσιο αυτό θεωρείται υψίστης σημασίας για την πόλη, καθότι θα συγκεντρώνει τα νερά της βροχής από τις ευπαθείς ενορίες (Μητρόπολης, Προδρόμου) και θα τα διοχετεύει, μέσω του μεγάλου καναλιού της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τιμάγια), στη θάλασσα.

Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από μερικούς μήνες τέθηκε σε λειτουργία και το δεύτερο (πιο μικρό) αντλιοστάσιο S8 στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, παρά την περιοχή Καθαρής. Υπολείπονται, πλέον, οι εργασίες εγκατάστασης του κεντρικού αγωγού όμβριων υδάτων σ’ ένα μικρό κομμάτι της οδού Πετράκη Κυπριανού, έργα που είναι άμεσα συνυφασμένα με τη λειτουργία του αντλιοστασίου S9, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των προσεχών ημερών. Υπολείπονται, επίσης, εργασίες τοποθέτησης αγωγών όμβριων υδάτων και στην παρακείμενη οδό Λεοντίου Μαχαιρά, σε μήκος περίπου 20 μέτρων, εργασίες που θα ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα.

Ο διευθυντής του τοπικού συμβουλίου αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι με τη λειτουργία των δύο αντλιοστασίων, η Λάρνακα θα είναι «οχυρωμένη» από τ’ ακραία καιρικά φαινόμενα, ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την πόλη τις προηγούμενες δεκαετίες και κυρίως συγκεκριμένες ενορίες, όπως την Μητρόπολη, τον Πρόδρομο, τον Αι Γιάννη και την Καθαρή.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ότι τους προσεχείς μήνες οι εργασίες για την Β΄ φάση του αποχετευτικού θα προχωρήσουν στην «καρδιά» της ενορίας Χρυσοπολίτισσας, όπου εκεί θεωρείται βέβαιο ότι θ’ ανακαλυφθούν κατά τις ανασκαφές νέα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, καθότι η υπό αναφορά ενορία αποτελούσε τον πυρήνα της αρχαίας πόλης του Κιτίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Σ.Α. Λάρνακας προχωρεί στη δημιουργία διαδικτυακής πύλης εξυπηρέτησης των πολιτών. Η διαδικτυακή πύλη θα αποτελεί ένα κεντρικό σημείο εξυπηρέτησης, όπου ο κάθε πολίτης και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πληροφορηθούν απευθείας ή μέσω εκπροσώπων τους για τις λεπτομέρειες του λογαριασμού και των χρηματοοικονομικών τους συναλλαγών, να συμπληρώνουν διαδικτυακά αιτήματα και να πληρώνουν τον λογαριασμό τους μέσω της JCC Smart.

 

Send this to a friend