Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κατασκευή κομποστοποιητή στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας
Κατασκευή κομποστοποιητή στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας

Κατασκευή κομποστοποιητή στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένας οικιακός κομποστοποιητής θα κατασκευαστεί αύριο Κυριακή (18/4) στην Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας, στον υπαίθριο χώρο του τοπικού συλλόγου γυναικών υπαίθρου, στον Άγιο Θεόδωρο. Ο οικιακός κομποστοποιητής θα κατασκευαστεί με τη χρήση άχρηστων παλετών.

Η εν λόγω κατασκευή θα γίνει από λειτουργό του γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Στο χώρο θα γίνεται παράλληλα κι ενημέρωση για την χρήση και τα οφέλη της κομποστοποίησης στο κάθε σπίτι.

Εν’ όψει της αυριανής εκδήλωσης, ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αναφέρει τα ακόλουθα: «Κατασκευάζουμε μαζί τον κομποστοποιητή μας, μαθαίνουμε να τον χρησιμοποιούμε και μειώνουμε τα απόβλητα του σπιτιού μας, με σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την υγεία της δικής μας οικογένειας, αλλά και όλου του πλανήτη».

Η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας είναι μια υπαίθρια τοπική αγορά που διοργανώνεται κάθε Κυριακή από τις 9.00 π.μ μέχρι τις 2.00 μ.μ, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, με σκοπό την διάθεση τοπικών προϊόντων της ορεινής επαρχίας Λάρνακας από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Send this to a friend