Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Insta: Θα σου επιτρέπει να επιλέγεις αν θέλεις να βλέπεις τα like
Insta: Θα σου επιτρέπει να επιλέγεις αν θέλεις να βλέπεις τα like

Insta: Θα σου επιτρέπει να επιλέγεις αν θέλεις να βλέπεις τα like

Το Instagram ετοιμάζει νέα λειτουργία, όπου θα επιτρέπει στον χρήστη να αποφασίσει εάν θέλει να κρύψει τα like στις δικές τους αναρτήσεις από άτομα που τον ακολουθούν.

Η δυνατότητα θα τεθεί πιλοτικά σε εφαρμογή ενώ οι instagrammers θα μπορούν επίσης να αποφασίσουν να διατηρήσουν την αρχική λειτουργία, η οποία επιτρέπει στα ike να φαίνονται.

Το Instagram άρχισε να δοκιμάζει την επιλογή απόκρυψης των like σε δημοσιεύσεις το 2019. Πρώτα στον Καναδά και αργότερα σε όλο τον κόσμο.

Ενώ οι ακόλουθοι ενός λογαριασμού δεν μπορούσαν να δουν τον συνολικό αριθμό των like που έπαιρνε μια ανάρτηση, ο κάτοχος του λογαριασμού μπορούσε, διευκρίνισε τότε το Instagram.

Όσοι έβλεπαν την ανάρτηση μπορούσαν να κλικάρουν και να δουν τη λίστα με όσους πάτησαν like, αλλά δεν θα μπορούσαν να δουν τον συνολικό αριθμό.

Το δοκιμαστικό αυτό έγινε προκειμένου να καταλάβουν οι ειδικοί αν αυτή η έλλειψη του αριθμού των like μειώνει κάποια πίεση για τους χρήστες όταν δημοσιεύουν στην πλατφόρμα, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook, όπου ανήκει το Instagram.

Ορισμένοι θεώρησαν ότι αυτή η δυνατότητα είναι ευεργετική, αλλά άλλοι ήθελαν να συνεχίζουν να βλέπουν τα νούμερα, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν αυτή που είναι δημοφιλής, είπε ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας.

Οι επισημάνσεις του like, που εμφανίζονται ως καρδιές στο Instagram, αποτελούν βασική «μονάδα μέτρησης» στην πλατφόρμα.

Την ίδια ώρα όμως, έχουν κάνει κάποιους χρήστες να συνδέσουν την αυτοεκτίμησή τους με τον αριθμό των like, που λαμβάνουν από τους ακολούθους τους.

Τον Μάρτιο, το Instagram έκρυψε τον αριθμό των like από ορισμένους χρήστες, όταν η εταιρεία επέκτεινε κατά λάθος τη δοκιμή αυτής της λειτουργίας.

Ως αποτέλεσμα αυτού, ήταν αρκετοί χρήστες του Instagram να αναφέρουν ότι παρατήρησαν αλλαγές στα προφίλ τους. Αντί για τον αριθμό των like έβλεπαν τη φράση «[όνομα χρήστη] και άλλοι» δίπλα σε μια καρδιά.

Το πείραμα με τη νέα δυνατότητα επιλογής θα πραγματοποιηθεί μόνο στο Instagram αρχικά, αλλά η εταιρεία διερευνά επίσης μια παρόμοια λειτουργία και για το Facebook, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

lifo.gr

Send this to a friend