Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αποζημιώσεις μισού εκατ. ζητά από τον Χρυσόστομο για βιασμό
Αποζημιώσεις μισού εκατ. ζητά από τον Χρυσόστομο για βιασμό

Αποζημιώσεις μισού εκατ. ζητά από τον Χρυσόστομο για βιασμό

Μία από τις δύο γυναίκες που κατάγγειλαν στην Αστυνομία τον μητροπολίτη τέως Κιτίου, Χρυσόστομο, για σεξουαλική παρενόχλησή της, προχώρησε και με την καταχώρηση αστικής αγωγής, απαιτώντας αποζημιώσεις ποσού πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ, τόσο από τον Κιτίου Χρυσόστομο όσο και την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Πρόκειται για τη γυναίκα που έχει καταγγείλει στην Αστυνομία βιασμό της από τον μητροπολίτη το 2011, υπόθεση για την οποία ο πρώην ιεράρχης είναι πλέον κατηγορούμενος ενώπιον Κακουργιοδικείου στο οποίο κλήθηκε να εμφανιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα, με σκοπό ν’ απαντήσει στις εναντίον του κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» και η δεύτερη γυναίκα που είχε καταγγείλει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 16 χρονών από τον Μητροπολίτη Κιτίου, ετοιμάζεται και αυτή να κινηθεί νομικά εναντίον του και να απαιτήσει αποζημιώσεις.

Με την αγωγή που καταχωρήθηκε από τον δικηγόρο Χρίστο Τριανταφυλλίδη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ζητούνται γενικές και ειδικές αποζημιώσεις για κατ’ ισχυρισμόν σωματική και ψυχική βλάβη που υπέστη, που όπως αναφέρεται «ήταν αποτέλεσμα επίθεσης και ή σεξουαλικής παρενόχλησης και ή βιασμού και ή παράνομης κράτησης και ή παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων της ενάγουσας, ως αποτέλεσμα ενεργειών του εναγόμενου μητροπολίτη, με την ανοχή και γνώση της ενάγουσας 2 (Μητρόπολης) η οποία παρείχε την ευκαιρία και χώρο στον μητροπολίτη για να προβεί στις εν λόγω ενέργειές του».

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τόσο στις καταθέσεις του όσο και σε δήλωσή του στον «Φ», αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι πρόκειται για ψεύδη και πως θα αποδειχθεί η αθωότητά του ενώπιον της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη υπόθεση εναντίον του μητροπολίτη που αφορά άσεμνη επίθεση, ορίστηκε για τον ερχόμενο Ιούνιο για εκδίκαση από επαρχιακό Δικαστήριο.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend