Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Θερμή αέρια μάζα και σκόνη για σήμερα-Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Θερμή αέρια μάζα και σκόνη για σήμερα-Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη για σήμερα-Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πρόγνωση του καιρού:

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι αυξημένες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα ανατολικά και τα νότια παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 15 στα παράλια.

 

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πολύ πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Send this to a friend