Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σκέψεις για μείωση του διαστήματος των δόσεων του AstraZeneca
Σκέψεις για μείωση του διαστήματος των δόσεων του AstraZeneca

Σκέψεις για μείωση του διαστήματος των δόσεων του AstraZeneca

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα του εμβολιασμού παρέθεσαν σήμερα η Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Όλγα Καλακούτα, η Αν. Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κα Έλενα Παναγιωτοπούλου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου και ο Σύμβουλος του Υπουργείου για θέματα κοινωνιολογίας και ψυχολογίας στην πανδημία και μέλος της ΣΕΕ Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς.

Σε ερώτηση εάν γίνονται σκέψεις για να μειωθεί το διάστημα μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, η κα Παναγιωτοπούλου ανέφερε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι όταν συμπληρωθούν 12 εβδομάδες. Σημείωσε δε πως γίνονται κάποιες σκέψεις για να μειωθούν στις οκτώ εβδομάδες, και επεσήμανε ότι θα υπάρξει ενημέρωση όταν αναλυθούν ξανά τα δεδομένα.

Παράλληλα, σε ερώτηση εάν θα τεθούν κάποιοι περιορισμοί ως προς τη χορήγηση του AstraZeneca, η κα Παναγιωτοπούλου είπε ότι αναμένονται οι συστάσεις του ΕΜΑ και διευκρίνισε ότι η Κύπρος, όπως πράττει σε κάθε περίπτωση, θα ακολουθήσει τις πιθανές οδηγίες που θα δώσει η ευρωπαϊκή ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα.

Send this to a friend