Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει στην αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»
Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει στην αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»

Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει στην αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»

Για 5η συνεχή χρονιά η Εθνική Φρουρά συμμετέχει στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ», η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με τη συμμετοχή μέσων από πολεμικές αεροπορίες άλλων χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, για φέτος η άσκηση η οποία ξεκίνησε στις 12 και ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου 2021, θα πραγματοποιηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια, με βάση την αεροπορική βάση Ανδραβίδας.

Πέραν της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετέχουν με μέσα η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ενώ αριθμός άλλων χωρών συμμετέχουν με παρατηρητές. Στην άσκηση η Εθνική Φρουρά συμμετέχει με ένα ελικόπτερο AW-139 με τα πληρώματά του από τις 17 έως τις 22 Απριλίου 2021, ενώ την ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών το ΓΕΕΦ θα εκπροσωπηθεί από τον Αρχηγό της Εθνικής Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και το Διοικητή Διοίκησης Αεροπορίας.

Η συμμετοχή του ελικοπτέρου της Ε.Φ αφορά στην εκτέλεση αποστολών Έρευνας και Διάσωσης (SAR – CSAR), Τακτικών Αερομεταφορών και συνεργασία με ειδικές δυνάμεις για εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Send this to a friend