Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιστολή στον ΠτΔ για το κολυμβητήριο
Επιστολή στον ΠτΔ για το κολυμβητήριο

Επιστολή στον ΠτΔ για το κολυμβητήριο

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανέγερση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αμμοχώστου, ζητά ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης. Μ’ επιστολή, ημερομηνίας 9 Απριλίου, προς τον ΠτΔ, ο κ. Καραγιάννης επαναφέρει το πάγιο αίτημα της ελεύθερης Αμμοχώστου για ανέγερση περιφερειακού κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια στερείται η κοινωνία των πολιτών της επαρχίας.

Ο Α. Καραγιάννης υπενθυμίζει ότι ο ακριτικός Δήμος Δερύνειας καταβάλλει κανονικά το ετήσιο μίσθωμα των 500 ευρώ από το 2012 που αφορά τη σύμβαση μίσθωσης του τεμαχίου (εντός της Δερύνειας), όπου προγραμματίζεται το κολυμβητήριο. Επισημαίνει, δε, ότι ο δήμος δεν έχει έσοδα για να καλύψει το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ που απαιτείται για την μελέτη των κατασκευαστικών σχεδίων του έργου, λόγω της απώλειας του 75% της γης και ολόκληρου του παραλιακού του μετώπου, μήκους δυόμισι χιλιομέτρων, εξαιτίας της τουρκικής εισβολής. Η μελέτη βιωσιμότητας του έργου ήδη έχει παρουσιαστεί ενώπιον του ΚΟΑ.

Στην επιστολή του, ο κ. Καραγιάννης αναφέρει ότι το έργο θα είναι περιφερειακό, δηλαδή θα εξυπηρετεί ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, γι’ αυτό και απευθύνεται στον Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι κάλυψης του κόστους για την μελέτη του έργου, κάτι που, όπως σημειώνει, αποτελεί αίτημα των αρχών και των πολιτών της επαρχίας.

«Ως ακριτικός και ημικατεχόμενος δήμος, δίνουμε καθημερινά τη δική μας μάχη για παραμονή των δημοτών μας δίπλα από το συρματόπλεγμα και τον κατοχικό στρατό. Τα προβλήματα της καθημερινότητας που προκύπτουν από την παρουσία του τουρκικού στρατού, την δραστηριοποίηση μας εντός της νεκρής ζώνης και την συνεργασία μας με τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και η διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης στα Στροβίλια, δεν μας αφήνουν περιθώρια ανάπτυξης και άντλησης οικονομικών πόρων για προώθηση μεγαλεπήβολων έργων χωρίς την κρατική οικονομική συμβολή», υπογραμμίζεται στην επιστολή του Δημάρχου Δερύνειας.

Καταλήγοντας, ο κ. Καραγιάννης επισημαίνει ότι το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ θα συμβάλει και στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή καθώς και στην υγιή ενασχόληση της νεολαίας.

 

 

Send this to a friend