Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Facebook: Πώς να προστατέψετε το προφίλ σας
Facebook: Πώς να προστατέψετε το προφίλ σας

Facebook: Πώς να προστατέψετε το προφίλ σας

«Πονοκέφαλος» για τους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελεί η ασφάλεια του λογαριασμού τους, στον απόηχο των πρόσφατων ειδήσεων για διαρροή στοιχείων 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Για την ασφάλεια των χρηστών, οι εταιρείες έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω δικλίδες ασφαλείας, προκειμένου εκείνοι να προστατεύσουν το προφίλ τους, ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος έχει υποκλέψει ή γνωρίζει τον κωδικό του λογαριασμού τους. Ένα από τα «όπλα» που έχουν στα χέρια τους οι χρήστες είναι ο Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Πρόκειται για μία υπηρεσία μέσω της οποίας μπορείτε να αποκλείσετε κάποιον να μπει στο προφίλ σας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Facebook ακόμη κι αν έχει τον κωδικό σας.

Πώς λειτουργεί

Στην περίπτωση που κάποιος έχει τον κωδικό σας και επιχειρήσει να μπει από μία συσκευή που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ εσείς, τότε θα του ζητηθεί ένα επιπλέον στοιχείο. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Παράλληλα, την ώρα που ο άλλος θα επιχειρήσει να μπει στο προφίλ σας θα έρθει σε εσάς σχετική ειδοποίηση.

Ποια η διαδικασία

Για να βρείτε αυτή την επιλογή ασφαλείας, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και Απόρρητο και μετά Έλεγχος Ταυτότητας δύο παραγόντων. Στη συνέχεια επιλέγετε με ποιον τρόπο θέλετε να επιβεβαιώνετε ότι είστε ο χρήστης του συγκεκριμένου προφίλ και να αποφευχθεί η παραβίαση δεδομένων. Η καλύτερη επιλογή είναι το SMS.

Η υπηρεσία θα σας στέλνει στο κινητό ένα SMS με έναν διαφορετικό κάθε φορά κωδικό, τον οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να πληκτρολογήσετε, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Πηγή: lifo.gr

Send this to a friend