Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Εμπόδιο στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα η απροθυμία για AstraZeneca» (βίντεο)
«Εμπόδιο στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα η απροθυμία για AstraZeneca» (βίντεο)

«Εμπόδιο στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα η απροθυμία για AstraZeneca» (βίντεο)

Εμπόδιο στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα της Κύπρου βάζει η απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Έλενα Παναγιωτοπούλου.

«Η απροθυμία καθυστερεί τον εμβολιασμό και αυτό σημαίνει ότι μας παίρνει πίσω. Με την καθυστέρηση, θα έχουμε αυξημένα περιστατικά της νόσησης  με όλα τα επακόλουθα», εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο η κα Παναγιωτοπούλου.

Είναι ένα πρόβλημα, τόνισε, που θα αποφασίσουν πως θα το διαχειριστούν.

«Συζητούμε το θέμα και ψάχνουμε τους τρόπους που μπορούμε να προσπεράσουμε αυτό το εμπόδιο το οποίο είναι ουσιαστικής σημασίας γιατί είναι σίγουρα είναι ένα τροχοπέδη στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα», εξήγησε.

Σε ερώτηση για τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στην Πύλη Εμβολιασμού που προκάλεσαν αλλαγή τρόπου λειτουργίας με περιορισμό στις ηλικίες η κα Παναγιωτοπούλου είπε πως, «γίνονται οι απαραίτητες διευθετήσεις, έτσι ώστε να επανέρθουμε πίσω στις ηλικίες αυτές και να δηλώσουνε και άλλες ηλικίες προθυμία για εμβολιασμό».

Πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις για το ρωσικό εμβόλιο.

Τέλος η κα Παναγιωτοπούλου τόνισε πως «δεν πρόκειται να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια εάν δεν εμβολιστούμε. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι συλλογική. Θα πρέπει ο κάθε επαγγελματίας υγείας που έχει ευθύνη για την μετάδοση της γνώσης να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς. Ας πάρουμε παράδειγμα από τις χώρες που επιτάχυναν του εμβολιασμούς. Δεν τα πάμε άσχημα παρά τις φουρτούνες αλλά πρέπει να εντατικοποιηθεί».

 

Send this to a friend