Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Διαδικτυακή ημερίδα «η καλή πρακτική του εθελοντισμού στην Αθηένου – πρακτικές του παρόντος και προσέγγισες για το μέλλον» στις 15 Απριλίου
Διαδικτυακή ημερίδα «η καλή πρακτική του εθελοντισμού στην Αθηένου – πρακτικές του παρόντος και προσέγγισες για το μέλλον» στις 15 Απριλίου

Διαδικτυακή ημερίδα «η καλή πρακτική του εθελοντισμού στην Αθηένου – πρακτικές του παρόντος και προσέγγισες για το μέλλον» στις 15 Απριλίου

Ο Δήμος Αθηένου και το Δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα, «Η Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου – Πρακτικές του Παρόντος και Προσεγγίσεις, για το Μέλλον» στις 15 Απριλίου 2021 και ώρα 4.00 – 7.00 μ.μ.

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιαννάκης Γιαννάκη και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, κ. Ηλίας Δημητρίου.

Στη συνέχεια, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT, κ. Δημήτρης Κουζαπάς και η Υπεύθυνη Διαχείρισης του Προγράμματος, κ. Σταυρούλα Γεωργίου θα παρουσιάσουν την Καλή Πρακτική του Εθελοντισμού στην Αθηένου, που έχει βραβευτεί πανευρωπαϊκά, τη δράση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT και τη δράση της Τοπικής Ομάδας Αθηένου του Προγράμματος URBACT.

Οι Υπεύθυνες Προγραμμάτων του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Αθηένου  κ. Δήμητρα Κουμίδου, κ. Σταυρούλα Τσιμούρη και κ. Λένια Καρούσιου, θα παρουσιάσουν  τα προγράμματά του ΣΚΕ, ενώ οι εκπαιδευτικοί κ. Άννα Χριστοδούλου και κ. Παναγιώτα Παπαχρυσοστόμου θα παρουσιάσουν τον εθελοντισμό στα σχολεία, μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ γενεών.

Επίσης, θα παρουσιαστεί σύντομο βίντεο όπου οι εθελοντές κ. Γεωργία Χατζηθεοχάρους, κ. Δημήτρης Ιεροδιακόνου, κ. Κυριάκος Ιωάννου, κ. Κωνσταντίνος Καρεκλάς και κ. Κυριάκος Παμπόρης μιλούν για την εμπειρία τους ως εθελοντές. Και τέλος, ο λόγος θα δοθεί στους συμμετέχοντες για συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών όσο αφορά τον εθελοντισμό και τις πρακτικές του τόσο στον Δήμο Αθηένου και το ΣΚΕ του, αλλά και σε άλλους Δήμους και ΣΚΕ.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια των δράσεων επικοινωνίας του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» και σ’ αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/FyNyFCmsRbwHPuf8A

Η Ημερίδα θα μεταδίδεται επίσης ζωντανά στη σελίδα του Δήμου στο Facebook.

Send this to a friend