Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεσηκωμός για τα εργοστάσια ασφάλτου
Ξεσηκωμός για τα εργοστάσια ασφάλτου

Ξεσηκωμός για τα εργοστάσια ασφάλτου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι των περιοχών Κόσιης και Βασιλικού, ενάντια στην απόφαση, για μεταφορά των εργοστασίων ασφάλτου από το Τσέρι και το Δάλι στις υπό αναφορά περιοχές. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 17 του μήνα (10π.μ.), με αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και θα καταλήξει μέχρι τη διασταύρωση που οδηγεί στα ΧΥΤΥ Κόσιης.

Θα διοργανωθεί από την ομάδα αγώνα «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης – Αραδίππου», που έχει δημιουργηθεί από κατοίκους της γύρω περιοχής. Η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στηρίζει και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων Κόσιης και Βασιλικού ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά των εργοστασίων ασφάλτου στην επαρχία Λάρνακας.

Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει τα ακόλουθα: «Την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία προκύπτει από τη λειτουργία των υφιστάμενων  ασφαλτικών εργοστασίων, δεν πρέπει να τη βιώσουν άλλοι συμπολίτες μας.

Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε επιτέλους να επιτευχθεί κατάλληλη χωροθέτηση των οχληρών βιομηχανιών.

Την ίδια στιγμή, είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός σωστού πλαισίου ελέγχου πριν την αδειοδότηση και καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των εργοστασίων, που θα διασφαλίζει αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος».

Οι φορείς και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Λάρνακας εναντιώνονται στην μεταφορά των ασφαλτικών στην περιοχή Κόσιης, καθότι, όπως υποστηρίζουν, η συγκεκριμένη περιοχή ήδη είναι επιβαρυμένη με άλλες οχληρές βιομηχανίες κι εγκαταστάσεις.

 

 

 

Send this to a friend