Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το καλοκαίρι τα εγκαίνια του «νέου» μοναστηριού
Το καλοκαίρι τα εγκαίνια του «νέου» μοναστηριού

Το καλοκαίρι τα εγκαίνια του «νέου» μοναστηριού

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης του Μεσαιωνικού Μοναστηριού Αγίας Νάπας και μετατροπής του σε μουσειακό χώρο. Χθες το πρωί, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος επισκέφθηκε το μοναστήρι, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Ιερωνυμίδου και τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Αμμοχώστου Βασίλειο, οι οποίοι επιθεώρησαν τις εργασίες κι ενημερώθηκαν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Το Μεσαιωνικό Μοναστήρι θα μετατραπεί σε μουσειακό χώρο, στον οποίο θα εκτίθενται εκκλησιαστικές εικόνες και αγιογραφίες μεγάλης αξίας καθώς και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Το κόστος του έργου, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο, ανήλθε πέραν του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

Ο δήμαρχος Αγ. Νάπας Χρίστος Ζαννέτος δήλωσε ότι τα εγκαίνια του νέου μουσείου που θα δημιουργηθεί στο χώρο του μοναστηριού υπολογίζεται να τελεστούν περί τα τέλη ερχόμενου Ιουνίου. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση πως το καινούργιο μουσείο θ’ αποτελέσει ακόμα ένα νέο σημείο αναφοράς στο τουριστικό θέρετρο, το οποίο θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από ντόπιους και ξένους. Ο Γιάννης Καρούσος είχε χθες συνάντηση και με τον δήμαρχο Σωτήρας Γ. Τάκκα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Τμήματος Αρχαιοτήτων και αφορούν τον Δήμο Σωτήρας.

Send this to a friend