Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τη Δευτέρα στο εδώλιο πρώην ανώτερος κληρικός…
Τη Δευτέρα στο εδώλιο πρώην ανώτερος κληρικός…

Τη Δευτέρα στο εδώλιο πρώην ανώτερος κληρικός…

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να παραπεμφθεί την ερχόμενη Δευτέρα (12/4) ο πρώην ανώτερος κληρικός, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό που, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η παραπονούμενη στην Αστυνομία, διαπράχθηκε πριν από ακριβώς δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο πρώην κληρικός θα καταχωρισθεί μεθαύριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής του κατηγορουμένου σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Αντιμετωπίζει μία κατηγορία για βιασμό γυναίκας, από τη Λάρνακα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Απριλίου 2011, σ’ εκκλησιαστικό χώρο, στη Λάρνακα… Υπενθυμίζουμε, ότι κατά τη διαδικασία παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο κατηγορούμενος δε θ’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Θα κληθεί ν’ απαντήσει παραδοχή ή μη παραδοχή όταν θα κατηγορηθεί, σε άλλη ημερομηνία, ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Όπως πληροφορούμαστε, ο ανώτερος κληρικός θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και για ακόμα μία υπόθεση που αφορά άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας. Η υπόθεση αυτή θα καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και θα δοθεί ημερομηνία έναρξης της εκδίκασης.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν «παγώσει» τους πολίτες της Λάρνακας, κυρίως το θρησκευόμενο κοινό, καθότι ο πρώην ανώτερος ιεράρχης ήταν αγαπητός κι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, υπηρετώντας για δεκαετίες ολόκληρες την εκκλησία. Την ίδια ώρα, η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις και… το τσουνάμι των καταγγελιών από γυναίκες, οι οποίες υποστηρίζουν πως έπεσαν κατά το παρελθόν θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων ή και βιασμών στους χώρους της Εκκλησίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της πολιτικής.

Ακόμα δύο καταγγελίες

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Larnakaonline, εναντίον του συγκεκριμένου κληρικού έχουν γίνει ακόμα δύο προφορικές καταγγελίες που αφορούν απόπειρες βιασμού. Ωστόσο, στις περιπτώσεις αυτές οι παραπονούμενες γυναίκες βρίσκονται στο εξωτερικό (ζουν μόνιμα) και θα δώσουν κατάθεση στην Αστυνομία όταν θα έλθουν στην Κύπρο.

Η Αστυνομία μπόρεσε να ολοκληρώσει τις έρευνές της γύρω από τις δύο καταγγελίες κατά του ανώτερου ιεράρχη και πρόσφατα παρέδωσε τους φακέλους στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό τους. Στο πλαίσιο των ερευνών, στους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου έδωσε πριν από περίπου δύο μήνες κατάθεση και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν για διάπραξη σεξουαλικής φύσεως αδικήματα από τον πρώην ανώτερο κληρικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω κληρικός έχει καιρό που αποσύρθηκε, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ βρίσκεται και σε προχωρημένη ηλικία.

 

Send this to a friend