Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Κουρέας: «Η ομάδα χρειάζεται στήριξη και την κριτικάρουν, ντρέπομαι για λογαριασμό τους»
Κουρέας: «Η ομάδα χρειάζεται στήριξη και την κριτικάρουν, ντρέπομαι για λογαριασμό τους»

Κουρέας: «Η ομάδα χρειάζεται στήριξη και την κριτικάρουν, ντρέπομαι για λογαριασμό τους»

O παλαίμαχος άσσος του Κυπριακού ποδοσφαίρου και της Ν. Σαλαμίνας, Κυριακός Κουρέας, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Μπάλα είναι και Γυρίζει» με τον Χρίστο Παπακώστα, για όλα όσα αφορούν την προσφυγική ομάδα.

Αναλυτικά:

Για την πορεία της Νέας Σαλαμίνας: «Δυστυχώς η Νέα Σαλαμίνα επηρεάστηκε από τον ιό, ίσως περισσότερο από όλες τις ομάδες. Η Σαλαμίνα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το πρωτάθλημα και ξαφνικά ξέσπασε το πρόβλημα με τον ιό και την πλήρωσε περισσότερο από κάθε ομάδα. Πήγε να παίξει στην Πάφο με 14 κρούσματα και με πολλούς αναπληρωματικούς. Την επόμενη εβδομάδα η Πάφος είχε 4 κρούσματα και αναβλήθηκε το δικό της το παιχνίδι».

Για την απουσία του κόσμου: «Η απουσία του κόσμου είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Βλέπουμε σε μεγάλα πρωταθλήματα να γίνονται ήττες από ομάδες που υπό κανονικές προϋποθέσεις δεν θα έχαναν. Είναι άδικο να κρίνονται διοικήσεις, τεχνικές ηγεσίες και ποδοσφαιριστές, υπό αυτές τις προϋποθέσεις».

Για την κριτική που δέχεται η ομάδα: «Ο κόσμος σίγουρα θα έχει απαιτήσεις, παρά τα όσα συμβαίνουν. Όμως το να βγαίνει ο καθένας και να κάνει τον προπονητή και να κριτικάρει, ενώ η ομάδα χρειάζεται στήριξη, ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Όλοι στη Νέα Σαλαμίνα, από τον Πρόεδρο, το Συμβούλιο μέχρι τους προπονητές πρώην και νυν, κάνουν τα πάντα για την ομάδα».

Για την βαθμολογική κατάσταση της ομάδας: «Ήδη, εκτός του πρώτου ημιχρόνου χθες, βλέπω πως παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες, να παίζει καλά. Είναι όμως άτυχη η ομάδα, όπως με το ΑΠΟΕΛ που θα μπορούσε να το κερδίσει, όμως έχασε. Το ίδιο έγινε και στο πιο κομβικό παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Η Σαλαμίνα θα μπορούσε να είναι και μέσα στην εξάδα φέτος. Όμως υπάρχουν παιχνίδια που είναι στα μέτρα μας».

Για την ανακοίνωση των οργανωμένων: «Θέλω να παρακαλέσω όλων των κόσμο, να κάνει υπομονή και να στηρίξει την ομάδα. Δεν χρειάζεται ούτε μουρμούρα, ούτε κριτική».

Για τα πλέι οφ: «Ξέρετε πολλές χώρες να γίνεται το πρωτάθλημα με τον τρόπο που το κάνουμε εμείς; Στα προηγμένα πρωταθλήματα γίνονται σε δύο γύρους, χωρίς μπαράζ ή πλέι οφ. Ας βγαίνει ο πρωταθλητής σε δύο γύρους».

Για τη διαιτησία: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από όλους τους διαιτητές να είναι άριστοι. Υπάρχουν καλοί, μέτριοι και… άσχετοι. Όπως χωρίζονται σε αυτές τις κατηγορίες και οι ποδοσφαιριστές ή οι προπονητές, έτσι και οι διαιτητές. Υπάρχουν και κάποιοι άπειροι που θέλουν παιχνίδια για να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουμε. Όμως ήρθαν και ξένοι διαιτητές και έκαναν και αυτοί λάθη».

Μήνυμα προς τους φίλους της Νέας Σαλαμίνας: «Σας θερμοπαρακαλώ η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη μέχρι και του τελευταίου οπαδού της ομάδας αυτή την περίοδο, μακριά από άσχημες κριτικές. Ξέρω ότι η ομάδα δεν είναι εκεί που θα έπρεπε, όμως ήταν μία δύσκολη χρονιά και θα πρέπει να βοηθήσουμε με στήριξη».

Send this to a friend