Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άφαντος παραμένει υπόδικος ο οποίος κρατείτο στο ξενοδοχείο Eden στην Τερσεφάνου, καθώς είχε νοσήσει με κορωνοϊό και κατάφερε να αποδράσει πιθανότατα το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, η απουσία του έγινε αντιληπτή χθες Πέμπτη.

Η απόδραση του υπόδικου έθεσε σε συναγερμό την Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί από την Αστυνομία για διαρρήξεις και αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό, μεταφέρθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου κρατούνται όσοι υπόδικοι και κρατούμενοι έχουν νοσήσει.

 

Ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, είναι η μετακίνηση των ταχυδρομικών υπηρεσιών από το υφιστάμενο κτήριο, στην πλατεία Βασιλέως Παύλου, καθότι το κτήριο είναι παλιό και δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Το θέμα της μετακίνησης του συζητήθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στη Λάρνακα, με τον Γιάννη Καρούσο να μιλά για δυσκολίες ως προς την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για φιλοξενία του νέου ταχυδρομείου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας πρότεινε, όπως το νέο ταχυδρομείο ανεγερθεί σε κυβερνητικό τεμάχιο επί της οδού Δήμητρας που επίσης βρίσκεται πλησίον του κέντρου της πόλης.

Ο κ. Βύρας είπε ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία θα εξυπηρετεί πολύ πιο εύκολα τις ανάγκες του ταχυδρομείου, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί καλύτερα και το κοινό, καθότι στην ίδια περιοχή υπάρχει μπόλικος διαθέσιμος χώρος για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.

 

Ο Δήμος Αραδίππου έχει προκηρύξει Ανοικτό Διαγωνισμό για την κατασκευή νέου Δημοτικού Πάρκου. Το εν λόγω έργο το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Δήμο και θα δώσει νέα πνοή στο αστικό τοπίο, θα εγκατασταθεί κοντά στη Λεωφόρο Ελλάδος, στη Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου.

Το υπολογιζόμενο κόστος του έργου θα ξεπεράσει τα 0.5 εκατομμύρια ευρώ. Επιπρόσθετα, το πάρκο θα εξοπλισθεί με παιχνίδια τα οποία υπολογίζεται ότι θα στοιχίσουν περίπου €150.000.

Στο έργο το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου του 2021, θα τοποθετηθούν παιχνίδια για όλες τις ηλικίες παιδιών, αλλά και παιχνίδια, για παιδιά με ειδικές ικανότητες τα οποία θα πληρούν τις σχετικές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

 

Και να κλείσουμε με το “Παζαράκι Αγάπης”, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο το ίδρυμα Αγίου Γεωργίου – Χριστάκη Χασάπη στη Λάρνακα. Έτσι αύριο Σάββατο από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 1.00 το μεσημέρι, το Ίδρυμα μαζί με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ALDO, θα πωλούν παπούτσια, αλλά και τσάντες στην μικρή τιμή των 10 ευρώ, για στήριξη του εν λόγω ιδρύματος.
Η συνεισφορά όλων μας είναι πολύ σημαντική.

 

Send this to a friend