Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 Η Θεοδώρα Σεργίου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ
Η Θεοδώρα Σεργίου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ

Η Θεοδώρα Σεργίου απαντά στο ερωτηματολόγιο του ΚΥΚΕΜ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

  1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
  2. ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: Άγιος Θεόδωρος Καρπασίας / Αμμόχωστος
  3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: Λάρνακα
  4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 20/7/1991
  5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΣΠΟΥΔΕΣ: Ανώτατη – πτυχίο Φυσικοθεραπείας
  6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Φυσιοθεραπεύτρια
  7. ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΧΕΣΤΕ: Κίνημα Αλληλεγγύη
  8. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ:Kανό-Καγιάκ, Κυπριακός Οργανισμός Όπερας, διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου.
  9. ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Γιατί κατέρχεστε ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές;

Επειδή είναι η ώρα να γίνει η αλλαγή, οι νέοι έχουμε νέες ιδέες και νοοτροπίες , έχουμε τον τρόπο να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον.

  1. Για ποιους λόγους έχετε κατατάξει την υποψηφιότητα σας στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;

Είναι ένα νέο κόμμα, σύγχρονο ,αδιάφθορο , δυναμικό και μαχητικό.

  1. Ποιο είναι το όραμα σας

α) για την πατρίδα

Το όραμα μου για την πατρίδα είναι αρχικά η επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος , οραματίζομαι μια Κύπρο χωρίς τουρκικά στρατεύματα με συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας. Καθώς και η πάταξη της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας.

β) για την πόλη σας , και

Το όραμα για την πόλη μου την Αμμόχωστο είναι να επιστραφεί όλη η πόλη μου πέρα από το περιφραγμένο τμήμα στους νόμιμους κατοίκους της και να είναι ξανά η βασίλισσα του πολιτισμού και τουρισμού όπως ήταν πριν το 1974.

γ) για την κοινωνία

Το όραμα μου για την κοινωνία μας είναι να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αρχές και αξίες , να νοιαζόμαστε περισσότερο για τους συνανθρώπους μας και να βοηθάμε περισσότερο κόσμο χωρίς σκοπιμότητες και ανταλλάγματα.

  1. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής;

Ο στόχος μου είναι να συνδράμω τις προσπάθειες του κοινοβουλίου της Κύπρου για ομαλό κοινοβουλευτικό βίο για την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας.

  1. Με ποιους τρόπους και μεθόδους θεωρείτε ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας ως βουλευτής;

Με συνεχή μελέτη , αμεροληψία, διάγνωση των πραγματικών προβλημάτων και αναγκών του λαού με επίκεντρο τον άνθρωπο και την πατρίδα.

  1. Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο βουλευτής δεν πρέπει να ασχολείται με άλλο επάγγελμα/ενασχόληση για να είναι αφοσιωμένος στα βουλευτικά του καθήκοντα;

Ο βουλευτής πρέπει να είναι αφοσιωμένος στα καθήκοντα του 24 ώρες το 24ωρο και τούτο μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν είναι απερίσπαστος . Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από άλλες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του. Με τον τρόπο αυτό δεν θα είναι δεσμευμένος με προσωπικά συμφέροντα.

Β. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:

  1. Ποια είναι η άποψη και οι θέσεις σας για την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό;

Πιστεύουμε ως κίνημα ότι η πενταμερής κρύβει παγίδες και κινδύνους αλλά η Πρόεδρο-ς μας θα εκπροσωπήσει το Κίνημα Αλληλεγγύη στη διάσκεψη για να στηρίξει τις προσπάθειες της πλευράς μας για μια δίκαιη, βιώσιμη , λειτουργική και αξιοπρεπή λύση στο εθνικό μας πρόβλημα

  1. Θεωρείτε ότι η ΔΔΟ είναι η μοναδική προοπτική λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα;

Πιστεύουμε ότι η ΔΔΟ βασίζεται σε ρατσιστικά και διαιρετικά στοιχεία και δεν προοιωνίζουν μια σωστή λύση του Κυπριακού. Η λύση αυτή εφευρέθηκε και επιβλήθηκε πριν από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια θα πρέπει η λύση έστω και στο πλαίσιο της ΔΔΟ να προσαρμοστεί με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  1. Συμφωνείτε με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με το εθνικό θέμα; Σε ποια σημεία διαφωνείτε; Δώστε τις δικές σας εισηγήσεις.

Στο μέτρο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αναπροσαρμόσει τις προϋποθέσεις της επίλυσης του κυπριακού με τις παραδεδεγμένες αρχές και αξίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Κατά την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη θα δοκιμαστούν οι αντοχές της κυβέρνησης στις πιέσεις για απαράδεχτες λύσεις .

Διαφωνώ για το ενδεχόμενο αποδοχής από την κυβέρνηση της πολιτικής ισότητας έξω από τα ψηφίσματα και τις παραμέτρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ,ενέργεια που θα εξισώσει την πλειοψηφία του 82 % με την μειοψηφία του 18% και θα ναρκοθετήσει το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου.

Η εισήγηση μου είναι να επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές όπως αυτές συμφωνήθηκαν σε παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του εθνικού συμβουλίου.

  1. Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού;

Α) Κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών διακίνησης, εγκατάστασης και απόκτησης περιουσίας σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Β) Εύρυθμο και λειτουργικό σύνταγμα.

  1. Ποια η άποψη σας για την πολιτική ισότητα;

Η πολιτική ισότητα όπως προβλέπεται στο ψήφισμα 716 /1991 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν προνοεί σε καμία περίπτωση την αριθμητική ισότητα που εξισώνει την πλειοψηφία του 82% με την μειοψηφία του 18 %. Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση που διέπει το θέμα αυτό με βρίσκει εντελώς αντίθετη.

  1. Επιλέξετε τη μορφή λύσης που προτιμάτε στο εθνικό μας πρόβλημα:

α) Ενιαίο ΚΡΑΤΟΣ ✔️

β) ΔΔΟ

γ) Αποκεντρωμένη ομοσπονδία

δ) Συνομοσπονδία

ε) Διχοτόμηση

στ) Δύο κράτη

 

Γ. ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ/ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

  1. Ποιούς θεωρείτε ως κύριους λόγους για την επικρατούσα κατάσταση διαφθοράς στην χώρα μας;

Η ατιμωρησία, η διαπλοκή, τα προσωπικά συμφέροντα και το ανεπαρκές σύστημα δικαιοσύνης.

  1. Μπορείτε να κατανέμετε ευθύνες σε άτομα-αξιωματούχους του κράτους ή θεσμούς για το σημερινό κατάντημα στη χώρα μας;

Όλοι ανεξαιρέτως έχουν μερίδιο ευθύνης. Οι εκάστοτε πρόεδροι και κυβερνήσεις, οι εκάστοτε Γενικοί Εισαγγελείς και οι κατά καιρούς εκπρόσωποι του λαού στη βουλή.

  1. Καταγράψετε συνοπτικά τα μέτρα που εισηγείστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς/διαπλοκής;

Ίδρυση και λειτουργία ανεξάρτητου παρατηρητηρίου κατά της διαφθοράς το οποίο να ενημερώνει απευθείας τον Κυπριακό Λαό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πχ κάθε μήνα.

  1. Εάν εκλεγείτε βουλευτής, πως σχεδιάζετε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς;

Θα προτείνω νομοθετικές ρυθμίσεις που να διασφαλίζουν την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την παρακολούθηση και τιμωρία των ενόχων.

  1. Ποια μέτρα εισηγείστε για την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας;

Την εξυγίανση των Δημοσίων Οργάνων με το διορισμό ανεξάρτητων μελών σε όλες τις επιτροπές και θεσμούς που διορίζουν και προάγουν πρόσωπα σε όλο το δημόσιο και ημι-δημόσιο τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  1. Θεωρείτε ότι η Βουλή (και βουλευτές) έχουν ευθύνες για την επικρατούσα διαφθορά;

Οι κατά καιρούς Βουλευτές και η Βουλή ως σύνολο επωμίζεται τις δικές της ευθύνες για τα φαινόμενα διαφθοράς διαπλοκής και αναξιοκρατίας που παρατηρήθηκαν από το 1960 μέχρι και σήμερα.

  1. Ποιες απόψεις έχετε για τα Μ.Ε..Δ των ΠΕΠ. Ποιες οι θέσεις σας για την λίστα Γιωρκάτζη;

Στην περίπτωση των Μ.Ε.Δ θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων ενέχονται σε υποθέσεις «προνομιακής αντιμετώπισης» και την επιβολή τυχόν αστικών ποινικών και πολιτικών ποινών. Την ίδια άποψη έχω και για τη λίστα Γιωρκάτζη.

  1. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια που παραχωρήθηκαν σε αλλοδαπούς/υπηκόους τρίτων χωρών;

Το θέμα αυτό μάς εξέθεσε διεθνώς και δημιούργησε όλο το αρνητικό κλίμα που παρατηρήθηκε στο εσωτερικό μας μέτωπο. Το σύστημα ήταν σάπιο και σάπια τα αποτελέσματα του. Παρόμοια φαινόμενα και χειρισμοί θα πρέπει να αποφευχθούν. 

Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρακαλείσθε όπως καταθέσετε πολύ συνοπτικά τις θέσεις και τις απόψεις σας για τα πιο κάτω θέματα κοινωνικού χαρακτήρα:

  1. Όραμα Παιδείας: Η παιδεία θα πρέπει να είναι Ελληνοκεντρική Ανθρώπινη και Δημοκρατική. Με αρχές και αξίες.
  2. Επέτειος ενωτικού δημοψηφίσματος:Θεωρώ απαράδεκτη την ακύρωση των εκδηλώσεων του Ενωτικού Δημοψηφίσματος από μέρους της πλειοψηφίας των βουλευτών οι οποίοι υποτάχθηκαν στην απαίτηση του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
  3. Ο ρόλος και η αποστολή της εκκλησίας στην πολιτεία: Η εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει τον Εθναρχικό της ρόλο αλλά να περιοριστεί στα αυστηρά εκκλησιαστικά της καθήκοντα μακριά από οικονομικές δραστηριότητες όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
  4. Μεταναστευτικό και μέτρα αντιμετώπισης: Το μεταναστευτικό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ως το δεύτερο μας εθνικό πρόβλημα και θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα για ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης ή καταγωγής τους.
  5. Δημογραφικόν:Με την εισροή μεγάλου αριθμού μεταναστών στην πατρίδα μας τίθεται σε κίνδυνο η δημογραφική δομή. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που να ενθαρρύνουν την αύξηση του ρυθμού γεννητικότητας του Ελληνοκυπριακού πληθυσμού.
  6. Απασχόληση αλλοδαπών:Η απασχόληση αλλοδαπών είναι ένα θέμα, η παράνομη απασχόληση αλλοδαπών επειδή οι νομοθεσίες είναι τρύπιες, είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο εκ των πραγμάτων δημιουργεί προβλήματα. Αφενός οι μεν αλλοδαποί είναι εγκλωβισμένοι και πλήρως εξαρτώμενοι, αφετέρου η ανεργία μεταξύ του πληθυσμού αυξάνεται, μαζί και οι ανισότητες.
  7. Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών:Αναγνωρίζω τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα του σεξουαλικού προσανατολισμού. Παράλληλα πιστεύω πως οι νομοθεσίες ενός σύγχρονου κράτους έχουν υποχρέωση αφενός να διασφαλίζουν όλους τους πολίτες του, αφετέρου να τους προστατεύουν από βίαιες συμπεριφορές.
  8. Το επίπεδο δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Κύπρο: Με εξαίρεση ορισμένα ΜΜΕ και λειτουργούς τους, το επίπεδο πρέπει να αναβαθμιστεί και να υπάρξει ανάλογη εξυγίανση.
  9. Ποιες είναι οι απόψεις σας για την σύγκρουση των θεσμικών οργάνων στη χώρα μας:Τα θεσμικά όργανα του κράτους θα πρέπει να είναι αυτόνομα και με συνταγματική κατοχύρωση, οι κρατικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να αφήνονται να λειτουργούν με ελευθερία και ανεξαρτησία.

Send this to a friend