Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Γιάννος: «Κουραστήκαμε να ζητάμε το αυτονόητο – Κρίσιμο το ματς με Δόξα»
Γιάννος: «Κουραστήκαμε να ζητάμε το αυτονόητο – Κρίσιμο το ματς με Δόξα»

Γιάννος: «Κουραστήκαμε να ζητάμε το αυτονόητο – Κρίσιμο το ματς με Δόξα»

Μετά τη χθεσινή νίκη του Εθνικού Άχνας επί του Ερμή, η Νέα Σαλαμίνα βρέθηκε σε θέση που οδηγεί στην Β’ κατηγορία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 9 παιχνίδια να ανατρέψουν την κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Γιάννος Χρυσοστόμου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τον αγώνα με τη Δόξα: «Δεν τα πάμε καλά και είναι κρίσιμο το παιχνίδι με τη Δόξα. Το καλό είναι πως επανέρχονται κάποιοι ποδοσφαιριστές. Με βάση την εικόνα που είχαμε κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και με δεδομένες τις απουσίες νομίζω πως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Για την ήττα από το ΑΠΟΕΛ: «Όταν χάνεις στο 94’ ενώ ήσουν η ομάδα που έδειχνε πως μπορεί να φθάσει στην νίκη σου αφήνει πίκρα. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε και γυρίζουμε σελίδα. Έχουμε ισχυρές ενδείξεις πως οι ποδοσφαιριστές πείσμωσαν ακόμη περισσότερο».

Για την πίεση ένεκα βαθμολογίας: «Ασφαλώς υπάρχει πίεση. Από την αρχή υπήρχε. Το θέμα είναι διαχειριστούμε την πίεση, να την αφήσουμε στο πλάι και με τον ίδιο τρόπο που παίξαμε κόντρα στο ΑΠΟΕΛ να παίξουμε και κόντρα στη Δόξα για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε πάθος και συγκέντρωση στο παιχνίδι».

Για την πορεία της ομάδας: «Σκεφτόμουνα και συζητούσα χθες με ένα φίλο. Λέγαμε ότι ο χειρότερος εχθρός της Νέας Σαλαμίνας να έγραφε το σενάριο δεν θα το έκανε τόσο κακό. Απ’ την πρώτη αγωνιστική πρόβλημα με το γήπεδο, μετά ο κορωνοϊός, τραυματισμοί, αλλαγές προπονητών. Όλα πάνε ανάποδα φέτος για τη δική μας ομάδα. Έχουμε όμως πίστη ότι θα τα καταφέραμε. Αν δεν είχαμε πίστη θα τα είχαμε διπλώσει ήδη».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Πλέον τα πράγματα δεν μπορούν να προβλεφθούν και ο σώζων εαυτό σωθείτο».

Για το αν θα υπάρχει ξένος διαιτητής στο δεύτερο γκρουπ: «Δεν έχω κάποια πληροφόρηση αλλά η πρόθεση είναι να έρχονται δυο ξένοι κάθε αγωνιστική έναν για το πάνω γκρουπ και ένα για το κάτω».

Για τις 14 ομάδες: «Νομίζω πρέπει να γίνουν ερωτήματα στις 5 ομάδες που ψήφισαν εναντίων των 14 ομάδων. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και κουραστήκαμε συνεχώς να ζητάμε το αυτονόητο».

Για την περίπτωση 16 ομάδων: «Υπάρχουν οι υποδομές για να διεξαχθεί πρωτάθλημα 16 ομάδων με δυο γύρους; Υπάρχουν στάδια που δεν θα πάρουν άδεια. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στις ομάδες και θα μειώσουμε τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα; Νομίζω το θέμα των 16 ομάδων θα πρέπει να μην το συζητούμε καν».

Για την αδειοδότηση των σταδίων: «Δυστυχώς τα τρία στάδια των προσφυγικών σωματείων της πρώτης κατηγορίας και άλλα δυο στη Β’ είναι προβληματικά. Τα στάδια είναι αδειοδοτημένα υπό όρους. Θα υπάρχουν θέματα το καλοκαίρι. Εμείς προειδοποιήσαμε έγκαιρα και παρθήκαν αποφάσεις. Ξεκίνησαν μελέτες από το κράτος αλλά έμειναν στη μέση. Εμείς θέσαμε το θέμα έγκαιρα και πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν λεφτά στα σωματεία για να κάνουν τα έργα αυτά. Αφού το κράτος έκανε την αρχή αδειοδότησης γηπέδων θα έπρεπε να δοθούν κονδύλια για να διορθωθούν τα γήπεδα. Έχουμε επίσης δυο επιλογές. Απ’ τη μια να τα διορθώσουμε για να παρέχουν ασφάλεια και από την άλλη να τα κάνουμε ανθρώπινα. Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις από την UEFA και πρέπει νομίζω πρέπει να κάνουμε ανθρώπινα τα στάδια. Αν τα κάνουμε όλα αυτά θα είναι κονδύλι των 3 εκατομμυρίων. Θα πρέπει να βρεθούν κονδύλια με σειρά προτεραιοτήτων ώστε να αποκατασταθούν τα γήπεδα και να είναι ασφαλές για το κοινό ή και για να τα κάνουμε ανθρώπινα. Είμαι αισιόδοξος πως θα προχωρήσουν τα θέματα, όμως αυτό πρέπει να γίνει άμεσα».

Send this to a friend