Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Facebook: Δε θα ενημερώσει όσους διέρρευσαν τα δεδομένα τους
Facebook: Δε θα ενημερώσει όσους διέρρευσαν τα δεδομένα τους

Facebook: Δε θα ενημερώσει όσους διέρρευσαν τα δεδομένα τους

Το Facebook δεν ειδοποίησε πάνω από 530 εκατομμύρια χρήστες, των οποίων τα στοιχεία των λογαριασμών διέρρευσαν (προσωπικά δεδομένα) λόγω της αδυναμίας μιας λειτουργίας της πλατφόρμας πριν από το 2019. Πρόσφατα, τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σε μια βάση δεδομένων αλλά το Facebook δεν σχεδιάζει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, να ενημερώσεις τους άμεσα ενδιαφερόμενους, όπως εξήγησε εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.

Το Business Insider έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αριθμοί τηλεφώνων και άλλες λεπτομέρειες από λογαριασμούς χρηστών ήταν διαθέσιμοι σε μια δημόσια βάση δεδομένων. Το Facebook ανέφερε, σε μια ανάρτηση σε μπλογκ χθες, ότι «κακόβουλοι παράγοντες» απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019 εξαιτίας μιας αδυναμίας στο εργαλείο της πλατφόρμας για τις συγχρονισμένες επαφές.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Facebook δήλωσε πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι σίγουρο ότι έχει πλήρη εικόνα σχετικά με το ποιοι χρήστες θα έπρεπε να ενημερωθούν. Είπε, επίσης, ότι έλαβε υπόψη του το γεγονός πως οι χρήστες δεν μπορούν να διορθώσουν το θέμα και ότι τα δεδομένα είναι δημοσίως διαθέσιμα, προκειμένου να αποφασίσει να μην ειδοποιήσει τους χρήστες. Το Facebook διαβεβαίωσε ότι επέλυσε το πρόβλημα μόλις το αναγνώρισε εκείνη την περίοδο.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν δεν περιλαμβάνουν οικονομικά στοιχεία, στοιχεία σχετικά με την κατάσταση υγείας του χρήστη ούτε κωδικούς πρόσβασης, σύμφωνα με το Facebook. Εντούτοις, τα δεδομένα που διέρρευσαν θα μπορούσαν να παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες για χάκινγκ ή άλλες δόλιες χρήσεις.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Send this to a friend